Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 oktober 2016

Pixel Phone: Google lanceert zijn eigen iPhone-concurrent

Google gaat naast software ook serieuze hardware maken. De zoekgigant heeft tijdens een eigen evenement de Pixel Phone aangekondigd. De iPhone-concurrent draait op Android en is verkrijgbaar in 5- (Full HD) en 5,5-inch (2560×1440).

De Pixel Phone is gemaakt van aluminium en glas. De telefoon komt in drie kleuren: zwart, blauw en zilver. De telefoon richt zich op vijf pijlers: De Google-assistent, fotografie, opslag, communicatie en Virtual Reality.

https://www.youtube.com/watch?v=6pxIcH_0MH0

Google Assistant en Pixel Launcher

Google neemt volledige controle over de software en hardware. De Pixel-telefoon draait op de nieuwste Android-versie die automatisch en direct update. De telefoon krijg een eigen launcher, de Google Pixel Launcher en de Google Assistant staat centraal. Hiermee krijgt Google volledige controle over de software, net als Apple met iOS heeft.

De Google Launcher.
Google Assistant is een ingebouwde Siri.

12,3 megapixel camera

De Pixel Phone heeft volgens Google de beste camera ooit en blaast de iPhone weg. De telefoon combineert een 12,3-megapixel camera en 4K video met een boel slimme software. Zo selecteert een slim algoritme automatisch de beste foto bij het maken van een burst, is er een HDR-functie die voor goede foto’s in het donker moet zorgen. Videostabilisatie is softwarematig, waarbij de gyroscoop 200 keer per seconde gebruikt wordt.

Google benadrukte dat zijn telefoon in tegenstelling tot de iPhone geen camera bump heeft. In de DXOMark camera-benchmark scoort de telefoon het hoogst van alle moderne smartphones, inclusief de iPhone 7. Bezitters van de Pixel Phone krijgen onbeperkte Google Foto’s-opslag, voor foto’s en video’s in volledige resolutie.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Accu en snelladen

De accu gaat volgen Google de hele dag mee. De 5-inch variant heeft een capaciteit van 2770 mAH en de 5,5-inch variant een accu van 3450mAH. Opladen gaat via USB-C en volgens Google is de telefoon na 15 minuten laden klaar voor 7 uur gebruik.

Service

Een van de zwakke punten van Google is altijd de service geweest. Google wil daar met de Pixel Phone verandering in brengen. De telefoon heeft 24/7 klantenservice via telefoon of chat. Daarnaast kunnen Google-medewerkers op verzoek meekijken.

Klik/tap voor groter.

Virtual Reality

Pixel Phone is de eerste telefoon die compatibel is met Google’s Daydream-platform en heeft het keurmerk “Daydream Ready”. Een VR-bril voor Daydream komt later dit jaar en moet los aangeschaft worden. Zodra een Daydream Ready-telefoon in de bril wordt geplaatst, volgt automatische connectie en configuratie.

Klik/tap voor groter.

Specificaties en prijzen

De Google Pixel Phone draait op een Quad Core Snapdragon 821-chip en heeft 4GB RAM. De opslagcapaciteit is 32- of 128GB. De telefoon heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant, USB-C én een minijack-ingang. Nederlandse prijzen of verkrijgbaarheid zijn niet bekendgemaakt, maar de telefoon zal uiteindelijk in de Google Online Store verkrijgbaar zijn. De vanaf-prijs is 649 dollar.

Volledige specs – Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

(Dit artikel wordt later bijgewerkt/geperfectioneerd)

Reageer op artikel:
Pixel Phone: Google lanceert zijn eigen iPhone-concurrent
Sluiten