PinOut! geeft een nieuwe draai aan pinball

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Ontwikkelaar Mediocre – bekend van succesvolle iOS-games als Sprinkle en Does not Commute – is er met PinOut! in geslaagd een geheel nieuwe draai aan het stokoude idee van een flipper-game te geven. Het prijsmodel is bovendien eerlijk.

PinOut! combineert flipperen met een endless runner. Je blijft niet op één flipperkast spelen, maar moet onder tijdsdruk van level naar level flipperen. De game is gratis en bevat geen reclame.

Flipper tegen de klok

Standaard begin je met 60 seconden op de klok, maar je kunt extra tijd verdienen door de tijdbonus te pakken. Tijd voorbij? Dan keer je terug naar het beginpunt en kun je vanaf daar je vorige record proberen te verbreken. De graphics zijn fel neon en sluiten prima bij het genre aan.

pinout-001
Klik/tap voor groter.

Gratis versie zonder beperkingen

De app bevat geen reclame. De ontwikkelaars financieren hun game met een eenmalige in-app aankoop. De pro-versie kost € 1,99 en laat je wanneer de timer om is vanaf een eerder bereikt checkpoint starten, in plaats van bij nul. De gratis versie heeft verder geen beperkingen. Een eerlijk prijsmodel bij een interessant spelconcept.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Flipperen.. Leuk(y)

  Ik had vroeger een flipperkast en om welke reden dan ook vonden meisjes uit mijn klas dat ding altijd super interessant. Ik had 26 dozen Playmobil maar de flipperkast was altijd waar ze mee wilde spelen.

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Heb ook meerdere flipperkasten gehad. Altijd weer op zoek naar een goede variant op de iPad/iPhone/iMac. Allemaal leuk en aardig, maar kunnen natuurlijk nooit het ‘échte’ pinball gevoel evenaren. Het leuke is wel dat je digitaal een andere draai aan een pinballgame kan geven. Dit is een van de origineelste sinds lange tijd! Speelt heerlijk/uitdagens, ziet er top uit en de soundscapes/music zijn top! ik zou zeggen neerhalen die game!

 • Profielfoto
  Mstel

  Dit doorgaande pinball principe is drie jaar geleden ook al heel mooi in Momonga Pinball Adventures’ van Paladin Studios gebruikt.
  Momonga in de app store.