Philips start verkoop Hue Motion Sensor

Philips heeft zijn assortiment slimme Hue-apparaten uitgebreid met een nieuwe bewegingsdetector. Deze kan -zoals de naam al doet vermoeden- lampen inschakelen wanneer er beweging in een ruimte waargenomen wordt.

Naast bewegingsdetectie, meet de Hue Motion Sensor (€ 39,95) ook daglicht en kan lampen automatisch inschakelen wanneer het schemerig wordt. Opvallend is dat de sensor niet HomeKit-compatibel is.

Instelbare infraroodsensor

De sensor werkt met een passieve infraroodsensor die beweging in een hoek van 100 graden en tot maximaal 5 meter afstand detecteert. De gevoeligheid van de lichtsensor is via de Hue-app instelbaar. De Hue Motion Sensor werkt op twee AAA-batterijen die meegeleverd worden en twee jaar meegaan. Outdoor-gebruik is niet mogelijk, maar de sensor is wel geschikt voor in de badkamer. Op een Hue Bridge kunnen maximaal 12 bewegingsdetectoren aangesloten worden.

Intensiteit regelen met de Hue-app – Klik/tap voor groter.

De verkoop zou aanvankelijk in november beginnen, maar is nu al gestart. Wij hebben op moment van schrijven de Hue Motion Sensor bij ConradBeaumotica, Meerdanlicht en Amazon Duitsland gespot. Je favoriete webshop of retailer heeft ‘m waarschijnlijk ook snel in zijn assortiment.

(Een alternatief → Getest: Room Locator bewegingssensor voor HomeKit)

Reageer op artikel:
Philips start verkoop Hue Motion Sensor
Sluiten