Parrot Pot: iedereen groene vingers met connected bloempot

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Sommige 26-jarigen hebben een gezin met kinderen en anderen kunnen nog geen plant in leven houden. Tot die laatste categorie rekende ik mezelf, totdat ik de Parrot Flower Power kreeg. Een sensor die notificaties stuurt wanneer je plant water nodig heeft.

De Flower Power is niet meer verkrijgbaar en opgevolgd door de Parrot Pot. Een bloempot met geïntegreerd waterreservoir en iPhone-app die ook de omgevingstemperatuur, bemesting en lichtintensiteit meet.

Geek en/of groene vingers

De Pot is uitgerust met een reservoir van 2,2 liter en een irrigatiesysteem met vier sprinklers. Er zijn vier standen: allereerst de ‘Perfect Drop’ die volautomatisch werkt en zich aan de behoeftes van de plant aanpast. Met de modus ‘Plant Sitter’ kan de Pot tijdens een vakantie de plant een maand lang water geven op een zuinig schema. Wie groene vingers heeft kiest voor ‘Custom’ en kan zelf de bodemvochtigheid en een tijdschema kiezen. Tot slot is er een ‘Manual’ modus waarbij je via de app de sprinklers aanzet.

Handig is dat de bijgeleverde Parrot-app een botanische encyclopedie bevat. Wanneer je aangeeft welke plant in de pot zit, geeft de app ook advies over de (kamer)temperatuur en of de plant voldoende licht en voedingsstoffen krijgt. De pot is zowel binnen als buiten te plaatsen en werkt op 4 AA-batterijen die ongeveer een jaar meegaan. Het automatisch water geven werkt ook zonder de app en cloud. Als Parrot een storing heeft, gaat je plant dus niet naar de knoppen.

pot-001
Klik/tap voor groter.

De grondpot heeft een inhoud van 2,4 liter en is verkrijgbaar in de kleuren leigrijs, baksteen en porseleinwit. De adviesprijs is € 149 en daarmee is de Pot drie keer zo duur als de Flower Power. Dat is prijzig en je snapt meteen waarom de Flower Power uitgefaseerd is ten voordele van de Pot. Op lange termijn is het overigens nog altijd goedkoper dan om de paar maanden een nieuwe plant kopen. Je favoriete webshop of retailer heeft de Parrot Pot eind oktober in zijn assortiment en Parrot accepteert via zijn eigen webshop reeds bestellingen. Verzenden is gratis.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  cmug

  Een Sansevieria van 50 cm kost 7,- .
  Sterk verwaarlozen dan heb je elk ½ jaar nieuwe nodig . Kun jevoor 150,- zo’n 21 planten kopen, of zo’n 10 jaar vooruit.
  Bij gemiddelde verzorging gaat zo’n Sansevieria moeilijk dood en doe je er >10 jaar mee, en gratis als je stekje van je oma krijgt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is zo ontzettend slecht en passieloos.

  Mensen die een plant niet in leven kunnen houden moeten geen planten nemen maar een Playstation met internetverbinding en een hele boel spelletjes.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Stel je neem tomaten plantje.
  voor die 150 euro kan je 150 kg tomaten kopen.
  Stel dat je eerste jaar 2 kg tomaten kan kweken. Dan heb je over 75 jaar
  Stel dat een plant ongeveer 5 liter in maand nodig heeft, dan is dat totaal 4500 liter.
  dat is (groningse prijs : € 0,648) 2,92 euro aan water.
  Dus nee, niet echt interessant die parrot water systeem…..

 • Profielfoto
  Targaryen

  Dit project is toch totaal niet interessant voor de groenevingerloze huisvrouw- of man? Zo’n systeem kan handig zijn bij ’t onderhouden van gevoelige soorten (schimmels, wortelrot,…) zoals delicate bloemdragers maar toch niet voor de geek die een chlorophytum, een crassula of sanseveria in een pot heeft staan? Bij ’t verzorgen van planten doe je er in dat geval beter aan eens te rade te gaan bij een kenner of bij de betere plantenverkoper. Dat bespaart je een hoop geld. Ik heb hier ficussen staan van 100-150 euro en die groeien prima, ook al zijn die ook gevoelig voor rotting. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om zo’n Parrot systeem aan te schaffen. Ik gok dat zo’n systeem vooral voor die mensen is, die gefreakt zijn door dergelijke snufjes en hun hipstercacti en hipstervetplanten willen verzorgen…

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Tsja.. dit is wel erg decadent, ik ben te beroerd om planten water te geven en dus koop ik dit ! Wat een luiheid en ongeïnteresseerdheid zeg. Pfffff Echt niet zo raar dat in bepaalde delen van de wereld wel erg raar kijken naar dat westen.