Parrot Pot: iedereen groene vingers met connected bloempot

Sommige 26-jarigen hebben een gezin met kinderen en anderen kunnen nog geen plant in leven houden. Tot die laatste categorie rekende ik mezelf, totdat ik de Parrot Flower Power kreeg. Een sensor die notificaties stuurt wanneer je plant water nodig heeft.

De Flower Power is niet meer verkrijgbaar en opgevolgd door de Parrot Pot. Een bloempot met geïntegreerd waterreservoir en iPhone-app die ook de omgevingstemperatuur, bemesting en lichtintensiteit meet.

Geek en/of groene vingers

De Pot is uitgerust met een reservoir van 2,2 liter en een irrigatiesysteem met vier sprinklers. Er zijn vier standen: allereerst de ‘Perfect Drop’ die volautomatisch werkt en zich aan de behoeftes van de plant aanpast. Met de modus ‘Plant Sitter’ kan de Pot tijdens een vakantie de plant een maand lang water geven op een zuinig schema. Wie groene vingers heeft kiest voor ‘Custom’ en kan zelf de bodemvochtigheid en een tijdschema kiezen. Tot slot is er een ‘Manual’ modus waarbij je via de app de sprinklers aanzet.

Handig is dat de bijgeleverde Parrot-app een botanische encyclopedie bevat. Wanneer je aangeeft welke plant in de pot zit, geeft de app ook advies over de (kamer)temperatuur en of de plant voldoende licht en voedingsstoffen krijgt. De pot is zowel binnen als buiten te plaatsen en werkt op 4 AA-batterijen die ongeveer een jaar meegaan. Het automatisch water geven werkt ook zonder de app en cloud. Als Parrot een storing heeft, gaat je plant dus niet naar de knoppen.

Klik/tap voor groter.

De grondpot heeft een inhoud van 2,4 liter en is verkrijgbaar in de kleuren leigrijs, baksteen en porseleinwit. De adviesprijs is € 149 en daarmee is de Pot drie keer zo duur als de Flower Power. Dat is prijzig en je snapt meteen waarom de Flower Power uitgefaseerd is ten voordele van de Pot. Op lange termijn is het overigens nog altijd goedkoper dan om de paar maanden een nieuwe plant kopen. Je favoriete webshop of retailer heeft de Parrot Pot eind oktober in zijn assortiment en Parrot accepteert via zijn eigen webshop reeds bestellingen. Verzenden is gratis.

Reageer op artikel:
Parrot Pot: iedereen groene vingers met connected bloempot
Sluiten