Ook ‘verbeterde’ Galaxy Note 7 in brand

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Het ziet er slecht uit voor Samsung. We waren de problemen met de vlamgevaarlijke accu en terugroepactie van de Galaxy Note 7 bijna vergeten, totdat ook een nieuwe, verbeterde Galaxy Note 7 -die veilig zou moeten zijn- in brand is gevlogen.

Volgens een bericht van The Verge moest een vliegtuig van Southwest Airlines nog voor het opstijgen vanaf een vliegveld in Kentucky geƫvacueerd worden nadat een nieuwe Galaxy Note 7 vlam vatte.

Amerikaanse autoriteiten in actie

De eigenaar van het toestel zegt dat het om een nieuw model ging dat hij als onderdeel van de terugroepactie had ontvangen. Southwest Airlines bevestigt het incident en op een foto isĀ te zien hoe het toestel uitgebrand op de grond van het vliegtuig ligt. De passagiers kwamen met de schrik vrij. De Amerikaanse Commissie voor productveiligheid heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd en Samsung laat aan diverse Amerikaanse media weten het incident te onderzoeken.

note7v2-burn
Klik/tap voor groter.

Aan de hand van het IMEI-nummer heeft The Verge kunnen verifiƫren dat het inderdaad om een Note 7 gaat die veilig zou moeten zijn. De passagier in kwestie heeft inmiddels een iPhone 7 gekocht.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Mich
 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Dit is een apple fan site?
  Dit nieuwsbericht is overal al voorbijgekomen….
  of gaan we ons concentreren op de misstappen van de concurrent ?

  En waar is het bewijs dat de passagier een iphone 7 heeft gekocht?

  Laagdrempelig allemaal hoor dit soort kinderlijke nieuwsberichten.

 • Profielfoto
  Shmoo

   

  ?
  ?

  Zo ziet dat ongeveer uit in 2016.

 • Profielfoto
  SteveSnobs
 • Profielfoto
  Zakske

  Bij elk model smartphone vliegen er wel eens exemplaren in brand, en dat geldt ook voor de iPhone 7.

 • Profielfoto
  nicj56

  It’s a “feature” om de smartphones de wereld uit te krijgen….

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @Zakske zolang dat er niet op gehamerd wordt of puncties in de batterij zijn mag deze in geen geval in brand vliegen. Als je hem gebruikt met de aanbevolen oplader zal er nooit wat gebeuren, indien wel is dit een fabricagefout en moet er een terugroepactie op stok worden gezet. Jouw mooie foto is waarschijnlijk uit een video van Techrax of wie dan ook die een Fire Test o.d. heeft gemaakt.

 • Profielfoto
  farl4web

  Android fans bashen ons ook bij bendgates, antennagates, scratchgates, billgates … Dat ze gevaarlijk in de fik vliegen, zelfs na een terugroepactie, mag best vernoemd worden. Ik vind het fijn dat Apple niet altijd de snelste is met nieuwe features, maar wel zorgt voor kwaliteit, duurzaamheid en degelijkheid.

 • Profielfoto
  essiw

  Android fans bashen ons ook bij bendgates, antennagates, scratchgates, billgates … Dat ze gevaarlijk in de fik vliegen, zelfs na een terugroepactie, mag best vernoemd worden. Ik vind het fijn dat Apple niet altijd de snelste is met nieuwe features, maar wel zorgt voor kwaliteit, duurzaamheid en degelijkheid.

  Dit is niet eens vergelijkbaar met die “gates” (lol billgates) al die dingen (voor wat ze waard zijn) zijn niet gevaarlijk. Een telefoon die in de fik fliegt kan levensgevaarlijk zijn. Zeker goed dat dit wordt gezegd, zodat samsung en alle andere telefoonmakers hier meer aandacht aan besteden zodat dit nooit meer gebeurt…

 • Profielfoto
  Dydefox

  Dat ding is toch waterdicht? Pleur het dan bij de eerste signalen in het water…kan iedereen gewoon doorreizen. De keuze om alsnog een iPhone7 te kopen valt in de categorie: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald…

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Ja, want aan boord van een vliegtuig heeft iedereen een emmertje water onder z’n stoel voor het geval dat.