Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 oktober 2016

Ook ‘verbeterde’ Galaxy Note 7 in brand

Het ziet er slecht uit voor Samsung. We waren de problemen met de vlamgevaarlijke accu en terugroepactie van de Galaxy Note 7 bijna vergeten, totdat ook een nieuwe, verbeterde Galaxy Note 7 -die veilig zou moeten zijn- in brand is gevlogen.

Volgens een bericht van The Verge moest een vliegtuig van Southwest Airlines nog voor het opstijgen vanaf een vliegveld in Kentucky geëvacueerd worden nadat een nieuwe Galaxy Note 7 vlam vatte.

Amerikaanse autoriteiten in actie

De eigenaar van het toestel zegt dat het om een nieuw model ging dat hij als onderdeel van de terugroepactie had ontvangen. Southwest Airlines bevestigt het incident en op een foto is te zien hoe het toestel uitgebrand op de grond van het vliegtuig ligt. De passagiers kwamen met de schrik vrij. De Amerikaanse Commissie voor productveiligheid heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd en Samsung laat aan diverse Amerikaanse media weten het incident te onderzoeken.

Klik/tap voor groter.

Aan de hand van het IMEI-nummer heeft The Verge kunnen verifiëren dat het inderdaad om een Note 7 gaat die veilig zou moeten zijn. De passagier in kwestie heeft inmiddels een iPhone 7 gekocht.

Reageer op artikel:
Ook ‘verbeterde’ Galaxy Note 7 in brand
Sluiten