Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 oktober 2016

Nog een ‘veilige’ Galaxy Note 7 in vlammen, Samsung zwijgt

Er zijn serieuze problemen met de verbeterde Galaxy Note 7, die Samsung als onderdeel van een terug­roepactie van het brand­gevaarlijke originele toestel levert. De afgelopen dagen zijn drie toestellen -die veilig zouden moeten zijn- ontbrandt.

De Amerikaanse televisiezender WKYT meldt het meest recente geval van een verbeterde Note 7 die ontbrandde. De eigenaar had de telefoon in zijn slaapkamer liggen en werd wakker door rook en hitte.

Vlammen en rook in de slaapkamer

Michael Klering, de eigenaar van de telefoon, zegt dat hij en zijn vrouw enkele angstige momenten hebben beleefd: “We waren aan het slapen en werden wakker door een sissend geluid. De hele slaapkamer was gehuld in rook, het stonk verschrikkelijk. Ik keek naar mijn telefoon en die stond in brand. Het toestel hing niet aan de lader. Door de rook moest ik overgeven, er kwam een heleboel zwarte troep naar boven.” Klering moest later met spoed naar de eerste hulp en had acute bronchitis.

Klering had de Note 7 amper een week in zijn bezit, het toestel was door Samsung omgeruild en zou veilig moeten zijn. Op bovenstaande video is duidelijk te zien dat het deel waar de accu zich bevindt is uitgebrand, precies dezelfde plaats als bij de nieuwe Note 7 die vorige week in een vliegtuig ontbrandde. Een indicatie dat de accu’s nog steeds niet in orde zijn.

Wat het geheel nog vreemder maakt is dat de man in zijn communicatie met Samsung een SMS van een manager ontving die niet voor hem bestemd was. De man heeft screenshots van de SMS gemaakt. De Samsung-manager schreef:

“Ik zie dit nu pas. Ik kan hem bellen en het geheel proberen te vertragen, als we denken dat dit een probleem vormt. Of we laten hem gewoon doen waar hij mee dreigt en zien wel verder…”

Als dit waar is, toont het dat Samsung geen enkel respect voor zijn klanten heeft en alleen geïnteresseerd is in het beperken van de imagoschade. Klering zegt met zijn verhaal potentiële kopers te willen waarschuwen. De fabrikant heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de ‘veilige’ Note 7-toestellen die exploderen. Wat ons betreft wordt dat met drie gevallen binnen een week hoog tijd. (Hoofdfoto: Lee Kun-hee, CEO van Samsung Group)

Reageer op artikel:
Nog een ‘veilige’ Galaxy Note 7 in vlammen, Samsung zwijgt
Sluiten