Nieuwe geruchten over iMessage voor Android

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Vlak voor WWDC 2016 ging het gerucht dat Apple iMessage voor Android uit wilde brengen. We hoorden er toen niets van, maar nu, enkele dagen voor het Apple-evenement van 27 oktober, worden de geruchten weer aangewakkerd door John Gruber.

De Amerikaanse blogger staat op goede voet met Apple en claimt prototypes van een iMessage-app voor Android te hebben gezien. Gruber benadrukt ook dat prototypes nog niets zeggen over een release van de app.

Apple zou hebben geƫxperimenteerd met verschillende ontwerpen voor de app, er is volgens Gruber een variant die bijna gelijke is aan de iOS-versie en lay-out, evenals een variant met material design van Google. Van beide varianten zouden gedetailleerde mockups zijn uitgewerkt.

imessage-android
Concept: iMessage op Android (Niet de mock-ups van Apple…)

Afgelopen zomer ontkende Apple tegenover de Amerikaanse journalist Walt Mossberg nog te werken een iMessage voor Android. Nu zijn eerdere beslissingen natuurlijk niet voor de eeuwigheid geldig, dus het “nee” van een paar maanden terug kan misschien alweer achterhaald zijn. Of het verstandig is om iMessage voor Android uit te brengen is een moeilijke kwestie. Aan de ene kant kan Apple gemakkelijk marktaandeel van WhatsApp en andere chat-apps afsnoepen. Aan de andere kant heeft de iPhone een unieke functie minder. Donderdag weten we wellicht meer.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Een unieke functie minder? Ik denk dat er niemand is die een Apple product koopt puur voor iMessage. Net als dat niemand een Google product koopt voor hand-outs.

  Dit soort diensten op meerdere platformen lanceren is alleen maar beter en bruikbaarder. Ik gebruik iMessage alleen met mijn ouders, de rest gebruikt of Signal of Whatsapp. Door het op meerdere platformen te lanceren wordt het bruikbaarder. We zien nu al Apple Music op Android, iTunes op Windows(al jaren), iWork op het web. Gaat de goede kant op. Betekend niet dat ik het ga gebruiken maar meer concurrentie is alleen maar prima.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Eens met Afroman, iMessage is nog niet overal doorgedrongen, de Androidversie zou helpen om niet verplicht te worden om Whatsapp te moeten gebruiken. Ik ben persoonlijk geen liefhebber van Whatsapp, maar dat ligt echt aan de vele inbreukjes op privacy…..

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik denk dat er niemand is die een Apple product koopt puur voor iMessage.

  In de Verenigde Staten is dat stiekem vaak het geval. Als al je vrienden een iPhone hebben wordt je gewoon gedrongen om ook iMessage te gebruiken. In de rest van de wereld stelt iMessage weinig voor, daar zijn WhatsApp, Facebook Messenger, Viber en WeChat populair.

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @Afroman, iMessage is van allen de enige service waar geen duit valt uit te kloppen, afgezien van de mogelijkheid gesprekken uit te lezen en de informatie van de gebruiker door te verkopen voor advertenties e.d. zoals WhatsApp, dus Facebook doet.

  Dydefox, ofwel moet ik leren relativeren, ofwel doe jij het te veel, maar mijns inziens is ‘inbreukjes’ enorm licht uitgedrukt.

 • Profielfoto
  Neowip

  Dydefox, ofwel moet ik leren relativeren, ofwel doe jij het te veel, maar mijns inziens is ā€˜inbreukjesā€™ enorm licht uitgedrukt.

  :razz: