Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 oktober 2016

Nieuwe geruchten over iMessage voor Android

Vlak voor WWDC 2016 ging het gerucht dat Apple iMessage voor Android uit wilde brengen. We hoorden er toen niets van, maar nu, enkele dagen voor het Apple-evenement van 27 oktober, worden de geruchten weer aangewakkerd door John Gruber.

De Amerikaanse blogger staat op goede voet met Apple en claimt prototypes van een iMessage-app voor Android te hebben gezien. Gruber benadrukt ook dat prototypes nog niets zeggen over een release van de app.

Apple zou hebben geëxperimenteerd met verschillende ontwerpen voor de app, er is volgens Gruber een variant die bijna gelijke is aan de iOS-versie en lay-out, evenals een variant met material design van Google. Van beide varianten zouden gedetailleerde mockups zijn uitgewerkt.

Concept: iMessage op Android (Niet de mock-ups van Apple…)

Afgelopen zomer ontkende Apple tegenover de Amerikaanse journalist Walt Mossberg nog te werken een iMessage voor Android. Nu zijn eerdere beslissingen natuurlijk niet voor de eeuwigheid geldig, dus het “nee” van een paar maanden terug kan misschien alweer achterhaald zijn. Of het verstandig is om iMessage voor Android uit te brengen is een moeilijke kwestie. Aan de ene kant kan Apple gemakkelijk marktaandeel van WhatsApp en andere chat-apps afsnoepen. Aan de andere kant heeft de iPhone een unieke functie minder. Donderdag weten we wellicht meer.

Reageer op artikel:
Nieuwe geruchten over iMessage voor Android
Sluiten