Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 oktober 2016

Nieuwe ambities: Apple is nog niet klaar met TV

Apps zijn de toekomst van TV, zei Apple bij de onthulling van de nieuwe Apple TV. Inmiddels lijken de ambities toch weer wat groter en wil de iPhone-maker de inhoud van reguliere zenders opnieuw gaan organiseren in een moderne en simpele interface.

Dat zei Eddy Cue tijdens een conferentie georganiseerd door Vanity Fair. “Ik denk dat TV opnieuw moet worden uitgevonden. Het probleem is de interface,” liet de Apple-topman zich ontvallen.

Veredelde videorecorder

Cue klaagde dat het gebruiken van kabel- of satelliet-tv geen prettige ervaring is. Hij noemde de decoders die fabrikanten leveren “veredelde videorecorders met een dramatische interface.” Daarnaast is het volgens Cue moeilijk om gemakkelijk iets leuks om te kijken te vinden: “Er zijn 900 zenders, maar niets om te kijken…”

Wat ziet de Apple-topman als oplossing? Cue: “Het zou geweldig zijn om gewoon tegen je apparaat te kunnen zeggen dat je de basketbalwedstrijd van de Dukes wil zien. Het maakt niet uit op welke zender het is. Nu moet je door de gids bladeren, eindeloos scrollen naar het juiste kanaal. Het is gewoon allemaal te lastig”.

Siri kent op de Apple TV nu de inhoud van Netflix, HBO en iTunes.

Nieuwe ambities

Hiermee zegt de topman -die onder andere voor de Apple TV en iTunes verantwoordelijk is- indirect van Apple’s volgende ambitie met de Apple TV is: het indexeren, gemakkelijk vindbaar maken (en wellicht opnemen?) van alles op traditionele TV. Momenteel kent Siri alleen de inhoud van diensten als Netflix, HBO en iTunes.

In het verleden is gebleken dat onderhandelen met traditionele televisie­netwerken lastig is. Apple zette naar verluidt zijn plan om de Apple TV met een kleine bundel streaming-televisiezenders in de ijskast omdat de onderhandelingen met zenders en netwerken vastliepen. Apple is in ieder geval niet van plan om van eigen content zijn core business te maken. Lees ook: Eddy Cue: “Apple wil niet concurreren met Netflix”

(Via: BusinessInsider)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe ambities: Apple is nog niet klaar met TV
Sluiten