Nieuw seizoen “Apple vs. FBI” dient zich aan

7 reacties

Acht maanden na het begin van de San Bernardino-zaak waarin de FBI Apple verzocht de beveiliging van een iPhone 5c van een terrorist te verzwakken, dient zich een nieuwe zaak aan. De FBI wil wederom de iPhone van een terrorist ontgrendeld hebben.

De iPhone is van Dahir Adan, een terrorist die tien mensen neerstak in een winkelcentrum Minnesota, alvorens te worden neergeschoten door de politie. De daad werd opgeëist door ISIS.

Technische en gerechtelijke middelen

De Amerikaanse misdaadonderzoeksdienst meldde tijdens een pers­conferentie op donderdag toegang tot de inhoud van de iPhone van Adan te willen en zowel de technische als gerechtelijke mogelijkheden te onderzoeken. Welke iPhone de terrorist bezat is niet duidelijk, maar aannemelijk is dat het om een apparaat met minimaal iOS 8 gaat, dat is volledig versleuteld.

In de San Bernardino-zaak in februari eiste de FBI een speciale iOS-versie van Apple die een onbeperkt aantal pogingen om de cijfercode te raden toestaat. Normaal wordt een iPhone na tien foute pogingen gewist. De overheidsdienst liet de zaak echter onverwacht vallen omdat het met hulp van een derde partij gelukt was. De gebruikte methode werkt alleen op oude toestellen zonder Touch ID, zoals de iPhone 5c.


(Bovenstaande video: FBI-directeur James Comey over de methode die in de San Bernardino-zaak gebruikt werd)

Indien de terrorist een moderne iPhone (5s, 6, 6s, 7) gebruikte die minder dan twee jaar geleden is aangeschaft, heeft de FBI geen andere keus dan Apple opnieuw om hulp vragen. Er zijn een aantal manieren waarop Apple de onderzoeksdienst kan helpen, zoals het beschikbaar stellen van iCloud-data en backups. De FBI lijkt juridische middelen echter niet uit te sluiten.

(Via: Wired Magazine)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Of een SE natuurlijk;)

 • Profielfoto
  Jochem95

  Je kunt toch gewoon z’n dode vinger op het Touch ID houden?

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Je kunt toch gewoon z’n dode vinger op het Touch ID houden?

  Ja, natuurlijk! Je hebt het hele onderzoek opgelost! Stuur ze gauw een mailtje, dan kunnen ze snel in z’n telefoon.

 • Profielfoto
  Jochem95

  Bedoelde meer van; waarom kan dat niet? Is de iPhone uitgeweest oid?

 • Profielfoto
  ArMac

  Probeer jij eens met een ijskoude vinger je iPhone te ontgrendelen…

 • Profielfoto
  flierefluiter

  Vinger opwarmen?

 • Profielfoto
  Minoe

  Opwarmen in de microgolfoven ?