Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Netflix: meer eigen series, offline modus in de steigers

Netflix zit weer in de lift. Nadat de groei van het aantal abonnees vorig kwartaal tegenviel, ging het in het afgelopen kwartaal (Q3 2016) weer goed en kwamen er 3,6 miljoen leden bij. Daarnaast staat de mogelijkheid om offline te kijken in de steigers.

De streamingdienst heeft nu 86,7 miljoen betalende abonnees en zegt dat zelfgeproduceerde content zoals Stranger Things en het tweede seizoen van Narcos een belangrijke aanjager van groei is.

1000 uur eigen series en films

Dit jaar produceerde Netflix ongeveer 600 uur originele content, die voornamelijk bestaat uit eigen series en in mindere mate eigen films en eenmalige specials. Volgens CEO Reed Hastings wordt dat volgend jaar meer dan 1000 uur, wat gelijk staat aan 41 uur bingen. De verhouding eigen content tegenover gelicenseerde content moet uiteindelijk 50/50 worden. Een van de nieuwe producties is The Crown, een serie over de Britse Queen Elizabeth II.

Offline modus nog dit jaar verwacht

Dat Netflix aan een modus voor offline kijken werkt, is al langer een publiek geheim. Begin dit jaar zei CEO Reed Hastings nog dat het “zeker iets is waar Netflix aan moet denken” en volgens insiders is de ontwikkeling van deze functie zo goed als af. Vaksite LightReading meldt dat de functie nog dit jaar uitgerold wordt.

Waarschijnlijk is deze functie straks niet voor alles op Netflix beschikbaar, want de oorspronkelijke licentiehouders moeten akkoord gaan met het downloaden van hun content. Voor eigen series en films is het natuurlijk geen probleem. Nu maar hopen dat je iOS-apparaat nog genoeg ruimte heeft om wat series en films te downloaden. Gelukkig zijn de iPhone en iPad tegenwoordig standaard op 32GB opslag uitgerust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix: meer eigen series, offline modus in de steigers
Sluiten