Netflix: meer eigen series, offline modus in de steigers

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Netflix zit weer in de lift. Nadat de groei van het aantal abonnees vorig kwartaal tegenviel, ging het in het afgelopen kwartaal (Q3 2016) weer goed en kwamen er 3,6 miljoen leden bij. Daarnaast staat de mogelijkheid om offline te kijken in de steigers.

De streamingdienst heeft nu 86,7 miljoen betalende abonnees en zegt dat zelfgeproduceerde content zoals Stranger Things en het tweede seizoen van Narcos een belangrijke aanjager van groei is.

1000 uur eigen series en films

Dit jaar produceerde Netflix ongeveer 600 uur originele content, die voornamelijk bestaat uit eigen series en in mindere mate eigen films en eenmalige specials. Volgens CEO Reed Hastings wordt dat volgend jaar meer dan 1000 uur, wat gelijk staat aan 41 uur bingen. De verhouding eigen content tegenover gelicenseerde content moet uiteindelijk 50/50 worden. Een van de nieuwe producties is The Crown, een serie over de Britse Queen Elizabeth II.

Offline modus nog dit jaar verwacht

Dat Netflix aan een modus voor offline kijken werkt, is al langer een publiek geheim. Begin dit jaar zei CEO Reed Hastings nog dat het “zeker iets is waar Netflix aan moet denken” en volgens insiders is de ontwikkeling van deze functie zo goed als af. Vaksite LightReading meldt dat de functie nog dit jaar uitgerold wordt.

Waarschijnlijk is deze functie straks niet voor alles op Netflix beschikbaar, want de oorspronkelijke licentiehouders moeten akkoord gaan met het downloaden van hun content. Voor eigen series en films is het natuurlijk geen probleem. Nu maar hopen dat je iOS-apparaat nog genoeg ruimte heeft om wat series en films te downloaden. Gelukkig zijn de iPhone en iPad tegenwoordig standaard op 32GB opslag uitgerust.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  bartvdv

  En ondertussen blijft het aanbod maar teruglopen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Huh? Heb jij een andere Netflix dan ik?

  meer dan 1000 uur, wat gelijk staat aan 41 uur bingen

  .
  41 dagen bingen.

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  In de VS schijnt het aanbod terug te lopen ja. Meer eigen content en minder van andere studios. Maar in Nederland is dat zeker niet het geval nee. Paar weken terug is er weer flink wat aanbod bij gekomen in ieder geval.
  Een unieker aanbod zou je daar dus een sterkere positie kunnen geven, maar er zijn ook veel Amerikanen die er niet zo blij mee zijn.

  En ik denk dat dat ook een bewuste keuze is. In de VS is er een behoorlijk aanbod aan streaming. Netflix, Hulu, Amazon, HBO en ik vergeet er vast nog wat.
  Hier in Nederland hebben we Netflix, Videoland en HBO is net weer weg hier of gaat ermee stoppen.
  Hier in Nederland kan je dus een sterke positie kunnen hebben als je veel aanbod hebt. Wellicht dat het Amerikaanse model, in de toekomst, ook hier gaat komen.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Gewoon tevreden met Netflix en kabel eruit gegooid!!!

 • Profielfoto
  oldpeer

  Ik heb het opgezocht: bingen.
  Maar staat niet in welk woordenboek dan ook.
  Echt geen idee wat dat is.
  OT: ik heb ook geen kabel meer, Netflix is meer dan voldoende.
  Zelfs de kids vinden tv helemaal niet interessant meer.

 • Profielfoto
  Shmoo

  .
  Binge – dus Microsoft’s zoeken + e
  https://en.wikipedia.org/wiki/Binge-watching

 • Profielfoto
  SvS

  Yep, hier ook kabel allang uitgegooid, alleen bij NPO enkele uitzendingen waar we naar kijken, maar dat kan via bekende gratis kanalen. Netflix NL is goed bezig nu. Het moet alleen niet te snel gaan groeien = hardlopers zijn doodlopers.