Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 oktober 2016

Na foto’s, biedt Prisma ook videofilters

Prisma, de geweldige app die kunst van je kiekjes maakt, ondersteunt nu ook video. Het principe blijft hetzelfde, na het importeren van een bestand of maken van een foto of video (maximaal 15 seconden) vanuit de app kies je een aantal bijzondere filters.

Net als bij foto’s, zijn de videofilters geïnspireerd door kunstenaars (Edvard Munch, Roy Lichtenstein) en stijlen (manga, gothic, etc). De intensiteit van filters is alleen bij foto’s en niet bij video’s in te stellen.

Een greep uit de Prisma-filters.

Na een korte test moeten we concluderen dat de filters vooralsnog beter werken met foto’s dan met video’s. Als je Prisma nog niet kent, is het absoluut de moeite om de app te proberen. Prisma werkt op dezelfde manier als Google’s Deep Dream, dat eveneens kunstmatige intelligentie op foto’s loslaat. De resultaten zijn vooral bij foto’s met gebouwen of mensen erg indrukwekkend. We schreven er deze zomer al enthousiast over en sindsdien is menig vakantiekiek getransformeerd tot kunstwerk.

Omdat testen erbij hoort en leuker is dan release notes uit de App Store overtikken, hieronder twee video’s gemaakt met Prisma.

Reageer op artikel:
Na foto’s, biedt Prisma ook videofilters
Sluiten