Mobiel betalen aan de pomp nu bij Tamoil

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Hoewel we in Nederland nog geen Apple Pay hebben, is het vanaf nu toch mogelijk om mobiel te betalen aan de pomp. Tamoil en MyOrder hebben dit bij meer dan 150 tankstations uitgerold en hebben daarmee een Europese primeur.

Het werkt eenvoudig: de MyOrder-app herkent automatisch wanneer je bij een Tamoil-tankstation staat. Vervolgens kies je het pompnummer, gewenste tankbedrag en kun je direct via de app betalen.

Mobiel betalen kan met iDEAL, PayPal, creditcard of de MyOrder wallet. Wanneer je voor minder geld tankt dan het vooraf gekozen bedrag, wordt het restantbedrag teruggestort. Om consumenten over de streep te treken, geeft MyOrder 1 cent extra korting per liter op de pompprijs. Daarnaast krijgen terugkerende klanten persoonlijke aanbiedingen via de app.

MyOrder Tamoil screens
Tanken met MyOrder – Klik/tap voor groter.

MyOrder bestaat sinds 2008 als platform voor mobiel bestellen en betalen. De app is sinds 2012 een dochteronderneming van de Rabobank. Naast tanken biedt MyOrder ook de mogelijkheid om mobiel te betalen op de parkeerplaats, bij de carwash en kunnen studenten van een aantal hogescholen en universiteiten printtegoed via de app kopen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Om consumenten over de streep te treken, geeft MyOrder 1 cent extra korting per liter op de pompprijs.

  .
  Lol. Weer 45 cent verdiend voor mijn 22 km omrijden.

 • Profielfoto
  ibla

  Ik word niet goed van al die “lokale” oplossingen van Rabo, ING (andere sim), etc… Dit kan je alleen in NL gebruiken en bij iedere business moet je weer een ander protocol gebruiken. Ik reis wekelijks naar het buitenland en daar ondersteunen ze allemaal internationale alternatieven. Apple Pay wordt bijna overal waar ik heen reis ondersteund alleen ik kan het dus met mijn provinciale bankje niet gebruiken

 • Profielfoto
  SvS

  Hopeloos he, @ibla. ik word er ook niet goed van. Hoe lang bestaat Apple Pay niet al? Hoe moeilijk kan het nou zijn voor de banken om dat te omarmen…

 • Profielfoto
  Sirll

  Ben het helemaal eens! Had Apple pay van het zomer verwacht maar niet gekomen ben bang dat we hier nog zeker een jaar op kunnen gaan wachten! Dit terwijl ik bijna overal contactdoos betaal…..

 • Profielfoto
  Niek

  Ligt volgens mij toch echt aan de Nederlandse banken. Die willen geen commissie per transactie betalen aan Apple. Met een eigen bank applicatie hoeven ze niets af te dragen en denken ze meer te kunnen verdienen.
  Klant staat al 20 jaar niet meer centraal bij de Nederlandse banken.

 • Profielfoto
  SvS

  ING Bank is ook aan het rekken, die zou als eerste bank Apple Pay omarmen, maar daar is toch niets van terecht gekomen. Misschien idd wegens commissie aan Apple.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  tamoil – nooit van gehoord