Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 oktober 2016

Meerkat stopt, Houseparty begint

Ken je Meerkat nog? De applicatie die een hype werd tijdens South by Southwest 2015 (SXSW) in Austin, Texas zette het livestreamen van video met een smartphone op de kaart, maar heeft het niet gehaald en zijn deuren gesloten.

Terwijl Facebook en Twitter (Periscope) vrolijk verder streamen, richt het Meerkat-team zich tegenwoordig op videobellen met meerdere personen. De nieuwe app Houseparty is vrijdag officieel gestart.

Live is geen dagelijkse gewoonte

Ben Rubin, mede-oprichter van Life On Air (de studio achter Meerkat en nu Houseparty) legt in een interview met TechCrunch uit dat het livestreamen van video geen dagelijkse gewoonte van gebruikers is geworden en de alledaagse smartphone-gebruiker er niet eens aan denkt. Het was daarom moeilijk voor Meerkat om te blijven bestaan, terwijl Periscope en Facebook Live slechts een functie van een groter platform zijn.

Houseparty speelt in op groepschats

De ontwikkelaars achter Meerkat spelen nu in op het fenomeen groepschats. Hun nieuwe app genaamd Houseparty maakt het gemakkelijk om van een groepschat een videogesprek met meerdere deelnemers te maken. Na het versturen van een link kan iedereen door middel van de app meteen deelnemen. Voor steeds meer onderwerpen wordt een groepschat aangemaakt en Houseparty doet het niet slecht, de app heeft sinds de (stille) lancering al meer dan een miljoen gebruikers.

Reageer op artikel:
Meerkat stopt, Houseparty begint
Sluiten