macOS-beta hint naar komst slimme inbox

14 reacties

In de dinsdag vrijgegeven derde publieke beta van macOS Sierra 10.12.1 zit een hint naar een nieuwe functie binnen de Apple Mail-app. Het lijkt erop dat Apple bezig is met het implementeren van een slimme mailbox die alleen belangrijke mail weergeeft.

De Mail-app bevat een nieuwe optie genaamd “Move to Predicted Mailbox” waaruit opgemaakt kan worden dat de app straks automatisch herkent welke mail belangrijk is en deze in een aparte inbox weergeeft. 

Andere apps hebben al een soortgelijke functie en de Mail-applicatie van macOS lijkt de laatste tijd stil te staan. Werken doet de nieuwe functie nog niet, als we proberen een e-mailbericht te verplaatsen volgt de foutmelding dat de predicted mailbox niet bestaat.

Schermafbeelding 2016-10-05 om 16.04.51
Klik/tap voor groter.

In tegenstelling tot de Mail-applicatie van macOS, kreeg Mail in iOS 10 welke enkele kleine vernieuwingen. Wij hebben ze al op een rij gezet: 5 verbeteringen in Mail-app iOS 10.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Leuk, maar ik heb liever de functies om een mail in de agenda te zetten op een bepaalde datum, of al herinnering.

 • Profielfoto
  freewel

  @Pruus, dat lijkt mij ook een beter functie!! lijkt mij heel prettig

 • Profielfoto
  Q-collective

  @pruus Apple.com/feedback

 • Profielfoto
  RvdTogt

  Deze functie zit ook al in iOS 10;)
  Zoals hieronder te zien verplaats ik alle e-mails van de AppStore of iTunes naar een bepaalde map voor later gebruik. Mail ziet dit en stelt de folder al voor zonder dat ik hem hoef op te zoeken:)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik zit te wachten op slimme mailboxen in iOS

 • Profielfoto
  dirkalblas

  Google/gmail heeft dit alweer een poosje en ik vind het om te huilen. Gelukkig is het bij gmail uit te schakelen.

  Negen van de tien keer werken dit soort systemen maar precies die ene keer mis je iets enorm belangrijks omdat jouw computer er het nut niet van inzag.

  Zolang een Siri, Cortana, Google assistent, vele andere maar ook dit soort functies niet veel intelligenter worden als dat ze nu kunnen zijn, vind ik ze behoorlijk waardeloos.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Groter nieuws is wellicht nog dat in macOS code is gevonden die wijst op ondersteuning van processoren met ARM architectuur. Lees: toekomstige MacBooks (als die een keer uit zouden worden gebracht) zouden weleens met een Apple A processor kunnen worden uitgerust in plaats van een Intel x86 processor. Dit terzijde.

 • Profielfoto
  pruus

  @q-collective: bij elke ‘nieuwe beta’ gemeld via feedback. Maar ja… ooit…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is wel leuk om te zien hoe ze bij Apple gemiddeld 5 jaar achterlopen met ideeën en integraties.

  Straks komen ze met een ‘slimme postbus’, wat eigenlijk niets anders is dan een smart folder (in elke andere app) waar je mailtje invalt waneer deze aan bepaalde voorwaardes voldoet. Mooi man, en dat dat allemaal in een tijd dat email z’n laatste adem uitblaast en mensen steeds vaker switchen naar een bepaalde Messensger app voor dit soort ongein.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  gaat nooit werken…
  je moet altijd nog steeds namelijk die andere map ook doorploegen

  @remcovandertogt: bij mij stelt ie ALTIJD de verkeerde folder voor.
  heb je dus ook niks aan

 • Profielfoto
  Melle

  Ik zou veel liever de functie zien dat er mail met een kleine vertraging van bv. 30 seconden verstuurt wordt. Een kleine bedenk tijd als het ware. Hoe vaak heb je immers niet dat je op “verzend” drukt en je toch nog die bijlage of persoon in kopie had vergeten zetten…

 • Profielfoto
  hagar2008

  geef mij maar ondersteuning for Share Sheets. ik wil mijn mails in mijn TODO app krijgen en dat lukt enkel via forwarding. Terwijl een deelknop zoveel makkelijker zou zijn.

  En een snooze button om een mail te lezen, uit te stellen tot later.

 • Profielfoto
  Buzz

  Hmm. Shmoo, gebruik je Mail op de Mac wel zelf? Die slimme postbus bestaat al veel langer dan 5 jaar in macOS. Een beetje een rare opmerking dus.

  En ik denk dat remcovandertogt gelijk heeft, en het artikel het fout heeft. Een “predicted” mailbox lijkt me eerder een voor de hand liggende mapje, waar je berichten van soortgelijke strekking/afzenders normaal gesproken naartoe verplaatst. Het systeem helpt je dan een handje door een goed voorstel te doen. Net als al op iOS gebeurt.

  Ik denk niet dat ze deze naam zouden gebruiken voor een mailbox waarin alleen “belangrijke” berichten worden weergegeven. Tenzij je dus zelf een mailbox “belangrijk” maakt, dan leert de applicatie welk soort berichten daar naartoe zouden kunnen worden verplaatst.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is allemaal precies hetzelfde, slimme folders, mapjes, aparte inboxen, of sterretjes met prioriteit aan mailtjes koppelen.

  Het is allemaal ongeveer hetzelfde alleen in een anders sausje en betere naampjes.

  Ja ik gebruik Mail van Apple nog steeds maar eigenlijk is Mail hier al een soort van naar de achtergrond gezakt. Ik gebruik het eigenlijk alleen nog voor het ontvangen van nieuwsbrieven en site/shop-updates of om je ergens aan te melden. Echte gesprekken voeren met iemand doe ik nooit meer via Mail. Veel te veel gedoe en het staat veel te ver van sms/appen (wat veel beter ingeburgerd is).
  Slack is de beste uitvinding in jaren qua software.