Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 oktober 2016

Apple lekt afbeeldingen nieuwe MacBook Pro met OLED-strip

Het is nu 100% zeker. Aanstaande donderdag zien we tijdens het Apple-event een nieuwe MacBook Pro met OLED-strip, Touch ID én platter ontwerp. Afbeeldingen van de nieuwe MacBook zitten al in macOS 10.12.1 en werden door MacRumors ontdekt.

We zien MacBook Pro zonder functietoetsen, maar met OLED-strip boven het toetsenbord. De Touch ID-sensor zit aan de rechterkant en de speakers zijn terug aan de zijkant.

OLED-strip is klein touchscreen

De afbeeldingen zijn onderdeel van een instructie over het gebruik van Apple Pay en tonen dat de OLED-strip eigenlijk een klein touchscreen is dat alles kan weergeven. Van tekst tot knoppen. Waarschijnlijk kunnen ontwikkelaars hier ook op in gaan haken. De officiële naam zou Magic Toolbar worden.

Klik/tap voor groter.

Meer details aanstaande donderdag

Apple zal de nieuwe MacBook Pro aanstaande donderdag presenteren tijdens een special event dat om 19:00 uur Nederlandse tijd begint. Dan weten we waarschijnlijk ook meer over de aansluitingen en verdere technische specificaties. Verwacht een Intel Skylake-processor, nieuwe GPU van AMD en alleen maar USB-C-aanslutingen met Thunderbolt 3.

Klik/tap voor groter.

Naast de nieuwe MacBook Pro wordt ook een vernieuwde 13-inch MacBook Air met USB-C en Intel Skylake-chip verwacht. Dit lek zelf verifiëren? De afbeeldingen bevinden zich in de map:'/System/Library/PrivateFrameworks/PassKitUI.framework/Versions/A/Resources' van macOS 10.12.1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple lekt afbeeldingen nieuwe MacBook Pro met OLED-strip
Sluiten