Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2016

Mac: PiPifier zorgt voor picture-in-picture bij iedere video

In macOS Sierra heeft de Mac een van de betere functies van iOS gekregen: het picture-in-picture afspelen van video. Helaas vereist dit dat websites de HTML5-videospeler native implementeren en veel sites zoals YouTube en Vimeo gebruiken hun eigen variant.

De gratis app PiPifier helpt een handje en zorgt dat iedere video in Safari picture-in-picture afgespeeld kan worden. Het werkt prima met video van bijvoorbeeld YouTube, Netflix, NPO en Vimeo.

Downloaden en activeren

Na het downloaden van de app uit de Mac App Store moet deze als Safari-extensie geactiveerd worden. Open PiPifier en kies daarna in het Safari-menu voor Voorkeuren. Ga vervolgens naar het tabblad Extensies en zet PiPifier aan. Nu verschijnt naast de adresbalk een picture-in-picture-knop. De app hoeft daarna niet open te blijven staan om te werken.

Klik/tap voor groter.

Werkt het niet? Even pauze en play

Soms heeft de app moeite om de video op een webpagina te detecteren. De truc is om even op pauze en daarna play van een video te drukken, waarmee je PiPifier op de videospeler wijst. Daarna werkt het vrijwel vlekkeloos. Bij Netflix vonden we nog een bugje: de ondertiteling verhuist niet mee naar het picture-in-picture-venster. Dit is bij de ontwikkelaar gemeld.

Zo werkt PiPifier.

PiPifier is gratis te downloaden in de Mac App Store en de ontwikkeling vindt plaats op GitHub. De ontwikkelaar accepteert donaties als bedankje, maar de app bevat geen reclame of beperkende in-app-aankopen.

Reageer op artikel:
Mac: PiPifier zorgt voor picture-in-picture bij iedere video
Sluiten