Mac: PiPifier zorgt voor picture-in-picture bij iedere video

Door: Raymon Mens - 6 reacties

In macOS Sierra heeft de Mac een van de betere functies van iOS gekregen: het picture-in-picture afspelen van video. Helaas vereist dit dat websites de HTML5-videospeler native implementeren en veel sites zoals YouTube en Vimeo gebruiken hun eigen variant.

De gratis app PiPifier helpt een handje en zorgt dat iedere video in Safari picture-in-picture afgespeeld kan worden. Het werkt prima met video van bijvoorbeeld YouTube, Netflix, NPO en Vimeo.

Downloaden en activeren

Na het downloaden van de app uit de Mac App Store moet deze als Safari-extensie geactiveerd worden. Open PiPifier en kies daarna in het Safari-menu voor Voorkeuren. Ga vervolgens naar het tabblad Extensies en zet PiPifier aan. Nu verschijnt naast de adresbalk een picture-in-picture-knop. De app hoeft daarna niet open te blijven staan om te werken.

Schermafbeelding 2016-10-11 om 11.29.01
Klik/tap voor groter.

Werkt het niet? Even pauze en play

Soms heeft de app moeite om de video op een webpagina te detecteren. De truc is om even op pauze en daarna play van een video te drukken, waarmee je PiPifier op de videospeler wijst. Daarna werkt het vrijwel vlekkeloos. Bij Netflix vonden we nog een bugje: de ondertiteling verhuist niet mee naar het picture-in-picture-venster. Dit is bij de ontwikkelaar gemeld.

pip-demo
Zo werkt PiPifier.

PiPifier is gratis te downloaden in de Mac App Store en de ontwikkeling vindt plaats op GitHub. De ontwikkelaar accepteert donaties als bedankje, maar de app bevat geen reclame of beperkende in-app-aankopen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  meesje

  PiPifier noemen we toch geen app….? Dit betreft toch gewoon een safari extensie?

  Enige tijd geleden heb ik deze extensie geprobeerd. Echter bij mij werkte deze niet goed. Daardoor besloten om ‘m gelijk maar te verwijderen. Dat lukte niet zo snel. De extensie kun je deactiveren, maar er is geen verwijder mogelijkheid. Ook via de Finder kon ik de extensie niet vinden.

 • Profielfoto
  Jarno

  Wel handig

 • Profielfoto
  Gezellig

  Pied Pider?

 • Profielfoto
  Flemmy

  Ik gebruik voornamelijk Youtube. Als je twee keer rechtsklikt op een youtube-video kun je kiezen voor ‘start beeld in beeld’. Geen extensie voor nodig.

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @meesje het is wel een app, zo heb je in de iOS App Store ook toetsenborden die je kan installeren, deze downloaden ook als app om vervolgens het toetsenbord beschikbaar te stellen.

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Krijg ‘m niet werkend voor YouTube.