Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 25 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Kwartaalcijfers Apple: 45 miljoen iPhones, ruim 9 miljoen iPads

Apple heeft zojuist de cijfers bekend gemaakt van het 4e financiële kwartaal van 2016. De winst bedroeg 9 miljard dollar en de omzet was 46,85 miljard dollar. Daarmee valt de omzet een kleine 5 miljard lager uit dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De negatieve trendbreuk, zet door. Waar kwam de winst vandaan? In kwartaal 4 werden 4,9 miljoen Macs en ruim 45 miljoen iPhones verkocht. Vorig jaar verkocht Apple nog meer dan 48 miljoen meer iPhones. De neerwaartse spiraal van de iPad zet ook dit kwartaal door. Er werden in het afgelopen kwartaal ruim 9 miljoen iPads verkocht, ongeveer 600 duizend  minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De neerwaartse spiraal lijkt daarmee vaart te minderen.

Omzet, winst en ‘gross margin’.

Tim Cook zei het volgende over de cijfers:

Our strong September quarter results cap a very successful fiscal 2016 for Apple. We’re thrilled with the customer response to iPhone 7, iPhone 7 Plus and Apple Watch Series 2, as well as the incredible momentum of our Services business, where revenue grew 24 percent to set another all-time record.

Verkopen van de iPod, iPhone en iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwartaalcijfers Apple: 45 miljoen iPhones, ruim 9 miljoen iPads
Sluiten