Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2016

KPN start uitrol bellen via 4G

KPN is gestart met de uitrol van bellen via 4G, ook wel bekend als Voice over LTE (VoLTE). De komende maanden worden KPN-klanten met een geschikt toestel overgezet op deze technologie die gesprekken via een IP-verbinding laat verlopen.

Apple ondersteunt dit sinds de iPhone 6, maar KPN rolt VoLTE staps­gewijs uit. Samsung mag eerst en de Galaxy S6 (Edge) kan nu bellen via 4G. De gesprekskwaliteit gaat vooruit en de verbinding komt snel tot stand.

iPhone niet voor 2017 aan de beurt

KPN laat weten dat in het eerste kwartaal van 2017 wordt 4G bellen beschikbaar wordt gemaakt voor de Samsung S7 en S7 Edge en de Huawei P9. Van de overige telefoons is nog niet bekend wanneer er over 4G gebeld kan worden. KPN is hierbij afhankelijk van de fabrikanten, zij moeten VoLTE via een software-update inschakelen.

In ons andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk werkt VoLTE al enige tijd met Vodafone, Telekom (T-Mobile) en Orange. Ook in Nederland voeren Vodafone en T-Mobile al tests met bellen via 4G uit.

Voordelen VoLTE

Bij bellen via 4G is het mogelijk om tegelijkertijd via 4G te internetten en bellen. Momenteel wordt de 4G-verbinding bij spraakoproepen nog teruggeschakeld naar 2G of 3G.. Daarnaast gaat de tijd die het kost om de verbinding tot stand te brengen omlaag van ongeveer 8 naar 2 seconden. De provider noemt de geluidskwaliteit HD.

Dit menu verschijnt wanneer een provider VoLTE ondersteunt.
Reageer op artikel:
KPN start uitrol bellen via 4G
Sluiten