Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Kort: Qualcomm koopt NXP, Twitter schrapt 350 banen

Het Nederlandse chipbedrijf NXP, dat onder andere de NFC-chips voor de iPhone maakt, wordt overgenomen door Qualcomm. Twitter kwam ook met nieuws: het sociale netwerk schrapt 350 banen en hoopt volgend jaar weer winstgevend te zijn.

Qualcomm betaalt zo’n 43 miljard euro voor NXP dat in Eindhoven en Nijmegen gevestigd is. Qualcomm maakt vooral chips voor mobiele apparaten en wil met de overname zijn positie in andere markten verstevigen.

NXP is de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips die in 2006 afgesplitst werd. Tien jaar later is NXP een winstgevend bedrijf dat niet alleen aan Apple levert, maar ook de chip voor in de OV-chipkaart maakt en heeft daarnaast veel klanten in de autobranche.

Het nieuws van Twitter kwam tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Het sociale netwerk maakt al tijden verlies en probeert door het schrappen van banen het tij te keren. Er verdwijnen 350 banen, wat gelijk staat aan negen procent van het personeelsbestand. Twitter maakte afgelopen kwartaal 103 miljoen dollar verlies. De omzet was 616 miljoen dollar, een stijging van acht procent tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal gebruikers groeide met drie procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kort: Qualcomm koopt NXP, Twitter schrapt 350 banen
Sluiten