‘iPad Pro Mini komt voorjaar 2017’

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Is de iPad mini toch niet afgeschreven? Volgens het Japanse Macotakara, dat over het algemeen goed op de hoogte is, gaat Apple in het voorjaar van 2017 een Pro-variant van zijn kleinste tablet uitbrengen en zal de Pro-serie in drie formaten verkrijgbaar zijn.

De ‘iPad Pro Mini’ zou net als de twee andere varianten een Smart Connector, Apple Pencil-ondersteununing, 4 luidsprekers, iSight-camera van 12 megapixels en een P3-beeldscherm met True Tone krijgen.

Line-up op de schop

Naast de introductie van een iPad Pro Mini zou Apple ook de 9,7-inch iPad Pro vervangen door een iets grotere 10,1-inch variant. Volgens de bronnen van het Japanse blog kunnen we rekenen op een iPad Pro met een schermdiagonaal van 7,9-, 10,1- en 12,9-inch. Verwacht wordt dat Apple alle tablets rond maart van 2017 een upgrade geeft. Nu loopt de 12,9-inch iPad Pro op technisch gebied iets achter op de 9,7-inch versie, die later werd onthuld.

De Logi Base maakt van je iPad pro het ideale tweede scherm
De huidige 9,7-inch iPad Pro.

Tot slot is er nieuws voor de fans van de minijack: de iPad Pro zou in tegenstelling tot de iPhone 7 een minijack-poort blijven houden.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Mijn iPad Mini 2 is ondertussen wel aan vervanging toe, en zou erg graag een pro mini zien. Vooral de ondersteuning voor de Apple Pencil zou mooi zijn, ideaal voor notities tijdens meetings.

 • Profielfoto
  wensink

  Dat doet me enorm denken aan dit filmpje https://youtu.be/7J2Au80BmHc

 • Profielfoto
  Nummer 38

  Ik hoop echt dat deze alle top-notchspecs krijgt die er te krijgen zijn!

 • Profielfoto
  gipsman

  Prima! Nog even uitzweten dus om mijn iPad mini…1 te vernieuwen, want die verslikt zich al maandenlang in zijn dieet. Is bijna een e-reader nu. En straks vallen de apps één voor één af, nu hij niet naar iOS 10 gaat.

 • Profielfoto
  Vilscon

  En de ‘budget’ tablet van Apple wordt nóg duurder. Ajuu.

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @Blackvibes, een kleinere schermgrote is helemaal niet gelijk aan budget, de iPad mini is altijd wel evenwaardig geweest aan zijn grotere broers.

 • Profielfoto
  plonserd

  Blackvibes, dan wordt de iPad mini 4 de ‘budgetversie’ he.
  Je hebt nu een iPad mini 2 32GB voor 300 euro, als dat niet goedkoop is weet ik het ook niet meer.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Mini is by far mijn favoriete formaat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat een drama…

  Hoe kun je Apple nog serieus nemen met hun tablet line-up. Een iPad Pro is eigenlijk al gewoon een consumenten iPad des Apple’s ( ik verwacht van Apple bovengemiddelde specs ) en omdat de ‘normale’ iPad al dik 2 jaar geen update meer gekregen is de iPad Pro eigenlijk gewoon de standaard. Waar dat Pro dan voor staat blijft voor mij een vraag. Mogelijk omdat je erop kunt tekenen en het 4 speakers heeft.
  Qua specs en OS is het gewoon een tablet-tablet maar dan met een processor die boven de concurrentie uitsteekt. Dat is volgens mij wat wij vroeger standaard verwachte van Apple. Altijd iets betere hardware dan de standaard computerbedrijven in de markt gebruikten.

  Misschien is er wel plaats voor een iPad mini Pro Plus s – dan krijg je een kleine krachtigere iPad met dubbele camera.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Tja Shmoo , er is weinig pro aan die ipad pro’s.

  Als je een echt pro tablet device wil hebben , zal je naar het windows kamp moeten. Met de Surface pro en soortgelijken van andere merken.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Eindelijk ik heb nog maar de iPad mini 1 ?

 • Profielfoto
  gipsman

  @soulshaker
  Wat bedoel je met ‘pro’?
  Dat het werkt met een desktop OS zoals de surface doet?
  Is dit niet een beetje zoals RIM (blackberry) destijds dacht dat een smartphone sowieso een toetsenbord moest hebben?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee, het OS is niet essentieel maar wel een hele belangrijke basis. Het gaat vooral om welke apps je erop kunt installeren.

  Op een MS. Surface kun je gewoon Photoshop en andere desktop apps installeren die je ook al jaren op je computer installeert!
  Op een iPad kun je iOS varianten op deze software installeren. Het zijn gewoon net niet apps. Ze kunnen maar 20% van wat de echte versies kunnen en daarnaast is het ook nog eens een complete workflow verandering want het beheren van je bestanden gaat op een hele andere manier dan dat je gewend bent in Finder of Windows verkenner (bestaat dat nog?).

  Een iPad heeft zeker zo z’n meerwaarde en is een heel handig device maar het is echt geen device dat Apple denkt dat het is. Een vervanger van de laptop. Waarschijnlijk heb je altijd 3% van de doelgroep voor wie dat wel het geval is, van die 3% is 2.8% ook nog compleet Apple-fanaat. Ga er maar aanstaan.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Apple plakt op veel te veel dingen Pro. Voor mij is het heel duidelijk, als er een i voor staat, mag er eigenlijk geen Pro achter.

 • Profielfoto
  Melle

  zou wel eens mijn eerste ipad ooit kunnen worden…

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik vind de line-up een behoorlijk rommeltje worden.

  Het wordt tijd om de iPad Air en iPad Mini “voor de gewone consument” simpelweg uit te faseren. Zoals Shmoo reeds aanhaalde, van Apple mag (mocht) je bovengemiddelde specificaties verwachten. De iPad Pro is de enige tablet die Apple zou moeten verkopen. Je zadelt de consument niet nodeloos op met de vraag “neem ik de krachtige of de goedkope tablet?” Dat doen ze maar met hun MacBooks. Maak gewoon het beste van het beste. Het lijkt me niet meer dan logisch dat dat betekenisloze pro-achtervoegseltje komt te vervallen en er vanaf dan gewoon één dezelfde iPad te verkrijgen is in drie schermformaten. Het beste wat er op de markt is, voor iedereen.

  Tegenwoordig is het kiezen van een tablet net zo langdradig als het kiezen van een pc. Ik dacht dat Apple daar juist vanaf was gestapt eind jaren ’90?

 • Profielfoto
  tomc

  Ja en straks ook een 11-inch MacBook Pro?
  Dit benadrukt dat Apple zelf niet echt weet voor wat en wie de iPad Pro is.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of een iPhone Pro. Dan zouden ze helemaal naast hun schoenen gaan lopen.

 • Profielfoto
  TonE

  Ik wil een air3 voor een leuke prijs, zo voor rond 400 euro.Ik heb een nieuwe nodig. Ouwe 2 is overleden. ik vind prestaties eigenlijk niet meer boeien. Gaat allemaal snel genoeg. Het zijn geen “werk” machines, tenminste niet voor mij. Beetje internet, bankieren, verder niks. Oude iMac van 2012 werkt nog voortreffelijk met 8 GB geheugen en een terra opslag. Ronduit teleurstellend dat mijn iPad zo kort is meegegaan. (mac gebruiker sinds de 2FX van heel lang terug)