iOS 10.1 komt 25 oktober, AirPods ook die week te bestellen

Door: Raymon Mens - 15 reacties

De laatste week van oktober staat vol van updates, aankondigingen en innovaties. Niet alleen zal Apple op 27 oktober nieuwe Macs onthullen, de eerste grote update voor iOS 10 komt twee dagen daarvoor. Tot slot starten ook de pre-orders voor AirPods die week.

Officieel is er geen releasedatum voor iOS 10.1, maar Apple Pay start die dinsdag in Japan en daar is een iOS-update voor nodig. iOS 10.1 brengt nieuwe functies zoals het scherptediepte-effect voor iPhone 7 Plus.

Nieuw in iOS 10.1

Door de (publieke) betaversies van iOS 10.1 hebben we al de nodige nieuwe functies ontdekt. Naast het scherptediepte-effect voor de iPhone 7 Plus, krijgt de iPad volledige ethernet-ondersteuning, voert Apple verbeteringen in de iMessage-effecten door en zijn de accuproblemen die iPhone-gebruikers na de update naar iOS 10 ervaren naar verluidt verholpen.

Pre-order AirPods

Apple beloofde dat de draadloze AirPods nog in oktober verkrijgbaar zouden zijn en houdt woord. De pre-orders zullen de laatste week van oktober beginnen en de bestellingen worden de week van 1 november verzonden. Dit heeft een Apple-medewerker tegen een Duitse Apple-gebruiker gezegd.

AirPods zijn Apple’s nieuwste variant op de EarPods. Ze zijn geheel draadloos, hebben Apple’s eigen W1-chip voor een stabiele verbinding en twee ingebouwde richtmicrofoons voor bellen en Siri. Daarnaast zitten de AirPods vol sensoren. De prijs is ‚ā¨ 179 en meer details over de werking zijn in dit artikel te vinden.

AirPods_Floating
Animatie: Apple.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  bechris60

  De Airpods zijn dus niet in Oktober te verkrijgen maar te pre orderen. Apple dat is een heel verschil

 • Profielfoto
  TimmiX

  En vergeet de Apple Watch Nike+ niet! Lekker hoor, ben heel benieuwd naar de nieuwe Mac’s en Macbook(s).

 • Profielfoto
  arno1975

  Zou die W1 chip op den duur nog bij andere merken hoofdtelefoons komen? Of is het voorbehouden aan Apple / Beats?

 • Profielfoto
  Nummer 38

  Verkrijgbaar is niet gelijk aan leverbaar, verkrijgbaar kan gewoon betekenen, indien je iets kan kopen.

  @arno1975, het zou wel erg ongebruikelijk zijn moest Apple zijn eigen technologie gaan verkopen aan derden, wat wel zou kunnen is dat koptelefoon-fabrikanten gaan samenwerken, zo kan je een soort van MIF-gecertificeerde koptelefoon maken die bv de W1 heeft, maar dan is Apple de eigen Beats-line-up aan het afremmen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die animatie is wel vet irritant als je de tekst erboven wilt lezen.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Voor dit bedrag koop ik liever draadloze dopjes die mijn oren geen pijn doen, goed blijven zitten en ook nog eens fatsoenlijke prestaties leveren zoals geluidskwaliteit en afsluiten omgeving.

  Jaybird Bluebuds dus.

 • Profielfoto
  arno1975

  @Nummer 38,
  Jij noemt het “verkopen” ;-). Je kan het ook “beschikbaar stellen”. Voor Homekit is er – meen ik- ook een bepaalde chip en daar kunnen andere merken ook gebruik van maken. Zitten dan wel weer “Apple-regels” aan verbonden, dat dan weer wel:-)

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @arno1975, zoiets zie ik inderdaad misschien ook wel nog gebeuren, al zou het me toch verbazen. En zover ik weet heb je voor HomeKit geen specifieke hardware nodig, zolang je software via een tool van Apple is afgestemd op HomeKit zou het compatibel moeten zijn. Op elk HomeKit-product staat er ook op de doos Made For HomeKit of zoiets, net zoals er op bepaalde Lightning-docks Made For iPhone staat. Dit houdt in dat de fabrikant zijn product moet laten testen of iets dergelijk door Apple, als het goed werkt mag je het label op je doos zetten. Zoiets zou zeker kunnen bij third-party-hoofdtelefoon-fabrikanten, al zou dit door de W1 wel het eerste label zijn dat specifieke hardware vereist. Maar wie weet komt het er wel eens van;-)

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @Lauwrence Jaybird is goed bezig, al klopt niet alles van je statements, aangezien ze een kabel hebben zullen ze vermoedelijk, ondanks de “oorhaak” er toch wel sneller uitvallen, bij elke keer dat je schud met je hoofd zal de kracht op de oortjes exponentieel toenemen waardoor ze na een bepaalde duur van de frequentie uit zullen vallen. Als EarPods niet goed in je oor passen vanwege de aparte vorm zullen de AirPods er ook wel relatief snel uit vallen, maar als ze je passen zal je echt wel h√©vig moeten schudden om die 4 gram uit je oor te laten vliegen. Je hebt uiteraard wel het prettige gevoel bij je Jaybird dat als er √©√©ntje uitvalt, de andere hem nog opvangt.
  Geluidskwaliteit is overigens ook niet dé reden van aanschaf van draadloze oortjes, ik weet niet echt hoe de Jaybird horen maar heb inderdaad al positieve recensies opgepikt. Noise Reduction is ook weer het geval van het goed aansluiten in je oorholte.

  @Shmoo de animatie is eerlijk gezegd een schande, zo’n prachtige 60fps beelden verkruimelen naar een gifje… Ik heb wel geen alternatieven, buiten het gifje ontleden in 10 foto’s

 • Profielfoto
  Ruvasz

  Hopelijk komen de BeatsX in ears ook snel op de markt!

 • Profielfoto
  Wimusia

  Met de komst van IOS 10, 10.0.1, 10.0.2 maakte Apple de luchtdruksensor o.a. in de iPad Air 2 en iPhone 6 onklaar. Hoe staat het met 10.1? Werkt het dan weer.

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @Wimusia, mijn iPhone 6 heeft toch altijd de verdiepingen gemeten hoor! En sinds wanneer heeft een iPad Air 2 een barometer?!!?

 • Profielfoto
  quidam

  Al de oortjes van zowel mijn iPods et iPhone liggen allemaal in een lade te verkommeren. Ik heb geen Apple-oren en er is nochtans niks mis met mijn oren. Deze AirPods zullen dus wellicht evenmin passen.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  @Nummer38: ik gebruik mijn Bluebuds voor hardlopen en geloof me, ze vallen niet uit, zelfs zonder de extra haakjes.

 • Profielfoto
  Pieter

  Ik kijk vooral uit naar de AirPods en de MacBook Pro. De oortjes zitten me juist als enige goed. Bij de andere merken krijg ik altijd pijn.