Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2016

iOS 10.1 volledig compatibel met ethernet-verbinding

Apple heeft de ethernet-ondersteuning van iOS flink uitgebreid. iOS accepteert al langer een ethernet-verbinding, maar tot nu toe was deze niet configureerbaar. In iOS 10.1 zijn ook configuratie-instellingen voor het bedrade netwerk verschenen.

Het aansluiten van een iPad of iPhone op een bedraad netwerk vereist een stoelendans met adapters. Allereerst is de Lightning-naar-USB-adapter nodig. Daarop wordt een USB-naar-ethernet-adapter aangesloten.

Na het aansluiten van een ethernet-verbinding verschijnt bij InstellingenEthernet een bekend menu dat je laat kiezen tussen DHCP of handmatige configuratie en je een IP-adres laat instellen. Deze opties komen overeen met de ethernet-instellingen van de Mac.
In principe werken alle USB-naar-ethernet-adapters met iPhone en iPad. Soms volgt er wel een waarschuwing over ‘High Power Consumption’. Als je ethernet doorlopend gebruikt, is het raadzaam om de stroomtoevoer-ingang van de Lightning-adapter te gebruiken.

Weetje. iOS kreeg ethernet-ondersteuning naar aanleiding van een demo die Steve Jobs bij de introductie van de iPhone 4 in 2010 wilde geven. Omdat er zoveel hotspots in de zaal waren, begaf het Wi-Fi-netwerk het.

Steve Jobs introduceert iPhone 4. Of iedereen zijn Wi-Fi uit w…Vandaag in 2010 onthulde Steve Jobs de iPhone 4. De eerste iPhone met Retina-scherm. De demo’s gingen echter nogal moeilijk. Of iedereen zijn Wi-Fi uit wil zetten!

Geplaatst door One More Thing op dinsdag 7 juni 2016

iOS 10.1 is op moment van schrijven in betafase. De release wordt binnen enkele weken verwacht.

Reageer op artikel:
iOS 10.1 volledig compatibel met ethernet-verbinding
Sluiten