Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 oktober 2016

iOS 10.1 verbetert iMessage-effecten

Later dit jaar komt iOS 10.1 uit en door (publieke) betaversies weten we nu al wat de update gaat brengen. Naast het Bokeh Portret-effect voor de iPhone 7 Plus brengt de update een aantal verbeteringen aan de berichten-app en voornamelijk de effecten.

Zo is het mogelijk om effecten bij berichten opnieuw af te spelen. Ook zijn gebruikers die de toegangkelijkheids­optie ‘verminder beweging’ aan hebben staan niet langer verstoken van iMessage-effecten.

Herhalingen en toegankelijkheid

Onder ieder bericht dat met een effect is verzonden, staat in iOS 10.1 een herhaal-knop. Deze speelt het effect opnieuw af, voor als je geen genoeg van de ballonnen, confetti, lasers, vuurwerk, of vallende sterren kunt krijgen.

Daarnaast nieuw bij InstellingenAlgemeenToegankelijkheidVerminder beweging een optie om iMessage-effecten te laten zien wanneer verminderde beweging aan staat. Voorheen waren de effecten geheel verborgen wanneer deze optie ingeschakeld was.

Klik/tap voor groter.

Verbeterde weergave apps

Tot slot nog een verandering voor iedereen met arendsogen. De weergave van iMessage-apps is verbeterd. Onderaan een gesprek wordt nu de naam van de app weergeven. Ook is de ruimte die stickers en apps in het overzicht innemen verkleind, zodat er meer van het gesprek zichtbaar blijft bij het kiezen van een sticker of gebruiken van een app.

iOS 10.0 (links) en iOS 10.1 (rechts).

iOS 10.1 is op moment van schrijven beschikbaar als publieke beta. Ook testen? Aanmelden kan via http://beta.apple.com. Een releasedatum is nog niet bekend, wij houden het op een aantal weken.

Reageer op artikel:
iOS 10.1 verbetert iMessage-effecten
Sluiten