Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 oktober 2016
Leestijd: 2 minuten

iOS 10.1 met grote en kleine verbeteringen uitgebracht

Precies 40 dagen na de release van iOS 10 heeft Apple iOS 10.1 uitgebracht. Het is de eerste grote update voor iOS 10 met een groot aantal bugfixes, verbeteringen en nieuwe functies zoals het scherptediepte-effect voor de iPhone 7 Plus.

iOS 10.1 is op de gebruikelijke manier via InstellingenAlgemeenSoftware-update te downloaden. Wij zetten de nieuwe functies en belangrijke bugfixes op een rij:

Scherptediepte-effect iPhone 7 Plus

Bezitters van een iPhone 7 Plus vinden in de camera-app van iOS 10.1 een nieuwe modus, namelijk de ‘portret’ modus. In deze modus gebruikt de iPhone 7 Plus beide camera’s om het hoofdonderwerp van de foto scherp te houden en de achtergrond te blurren. De iPhone geeft instructies bij het gebruiken van het effect en vertelt wanneer je verder van het object of de persoon die je scherp in beeld wil hebben moet gaan staan.

Klik/tap voor groter.

iMessage-effecten

Kun je maar geen genoeg krijgen van het vuurwerk, de ballonnen en andere effecten die je via iMessage kunt versturen? in iOS 10.1 is het mogelijk om ze opnieuw af te spelen. Er verschijnt een replay-knop onder berichten met effecten.

Daarnaast nieuw bij InstellingenAlgemeenToegankelijkheidVerminder beweging een optie om iMessage-effecten te laten zien wanneer verminderde beweging aan staat. Voorheen waren de effecten geheel verborgen wanneer deze optie ingeschakeld was.

Klik/tap voor groter.

Ethernet voor iPad

Apple heeft de ethernet-ondersteuning met iOS 10.1 flink uitgebreid. iOS accepteert al langer een ethernet-verbinding, maar tot nu toe was deze niet configureerbaar. In iOS 10.1 zijn ook configuratie-instellingen voor het bedrade netwerk verschenen, net als in macOS. Het aansluiten van een iPad vereist wel wat goochelen met verloopjes. Meer over ethernet en iPad in dit artikel.

Klik/tap voor groter.

Kleine verbeteringen en bugfixes:

Deze kleine verbeteringen en bugfixes zijn de moeite waard om te vermelden:

  • Namen van personen in Foto’s-app worden bewaard in iCloud-reservekopieën zodat je correcties niet meer handmatig hoeft door te voeren na het terugzetten van een backup.
  • Synchrone AirPlay-weergave werkt beter wanneer een apparaat uit de sluimerstand wordt gehaald.Verbeterde Bluetooth-connectiviteit met accessoires van derden. Vooral smartwatches en auto’s hadden nogal wat problemen.
  • Oplossing voor een probleem waardoor de tekst in bepaalde Mail-berichten heel klein werd.
  • Oplossing voor een probleem waardoor wekkergeluiden mogelijk niet werden afgespeeld (dit was een serieus vervelende bug).

Olifant in de kamer: accuduur

Apple zwijgt over één problemen, namelijk dat veel iPhone-gebruikers na de update naar iOS 10 klagen over een accu die snel leeg is. We schreven hier eerder al over en krijgen veel feedback van lezers, waaronder dat AppleCare-medewerkers vertelden dat iOS 10.1 problemen met de afgenomen accuduur zou oplossen. Apple meldt dit niet in de release notes, wat niet wil zeggen dat de oplossing niet in iOS 10.1 zit, wij merkten met de betaversie al verbetering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 10.1 met grote en kleine verbeteringen uitgebracht
Sluiten