iOS 10.1 moet accuproblemen fiksen

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Veel iPhone-gebruikers klagen na de update naar iOS 10 over een accu die snel leeg is. We schreven er eerder al een artikel met oproep over en ontvingen honderden e-mails. Inmiddels lijkt Apple op de hoogte en aan oplossing te werken.

Een aantal lezers heeft contact gehad met AppleCare en kreeg als antwoord dat dit een bekend probleem is en iOS 10.1 verbetering zal brengen. De update zou nog deze maand (oktober) uitgebracht worden.

Oorzaak nog steeds onbekend

Wat de accuproblemen veroorzaakt is nog steeds onduidelijk. We hebben intensief contact gehad met lezers die sinds de update naar iOS 10 een aanzienlijk kortere accuduur ervaren in de hoop een oorzaak te vinden, maar konden onvoldoende aanknopingspunten vinden.

Wat ons opviel is dat een aantal gebruikers met accuproblemen bij “tijd sinds volledig opladen” onderaan het menu Instellingen → Batterij dezelfde tijd zien staan bij gebruik en stand-by. Een indicatie dat iets de telefoon actief houdt. We konden dit op twee testapparaten reproduceren, maar niet alle gebruikers met problemen zien een identieke gebruik- en stand-by-tijd. Met de beta van iOS 10.1 lijken de tijden op onze testapparaten in ieder geval weer normaal.
iPhone-accu
Na installatie van een nieuwe iOS-versie is een tijdelijk slechtere accuduur overigens gebruikelijk. Het besturingssysteem moet op de achtergrond allerlei aanpassingen doen zoals het opnieuw indexeren van bestanden en databases bijwerken. Dit trekt een zware wissel op de accu, maar zou na enkele dagen voorbij moeten zijn en geen weken moeten aanhouden.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Ik heb op mijn iPhone 6 ook iOS 10 draaien en wat me opvalt is dat de batterij op het einde plots leeg is. Ik heb dan nog tussen de 15- 5% en dan wil wat filmen ofzo en dan valt hij helemaal uit. OP.

 • Profielfoto
  Aerea

  Herkenbaar op mijn 6s. De batterij gaat echt super kort mee. Ik probeer al een tijd uit te vogelen waar het aan ligt, maar ik kom er niet achter. Bij 10-20% valt de telefoon ineens uit soms. Met vaak achter elkaar reset (thuisknop en uit- en aanknop ingedrukt houden) gaat ie dan ineens aan. En dan blijft ie met gemak een uur aan.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @farl4web, @Aerea: gebeurt dit wanneer je de iPhone buiten of binnen gebruikt?

 • Profielfoto
  imathijs

  Yep, heeft mijn 5s ook last van met iOS 10. Rondom de 9% valt hij soms uit.

 • Profielfoto
  Ne0
 • Profielfoto
  farl4web

  @Raymon Weet het niet zeker, maar ik denk buiten.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  @Ne0: dank voor deze tip!

 • Profielfoto
  Niels

  Zelfde probleem gehad met mijn 6S: accu zeer snel leeg en uitvallen rond 20-30%.
  Van alles geprobeerd (herstel, DFU, clean instellen) maar niets loste het probleem op.

  Uiteindelijk werd het probleem geëscaleerd en na een week nog steeds geen antwoord. Vervolgens werd een vervangend nieuw toestel geregeld en het probleem was direct opgelost, zelfs na restore van een back-up.

 • Profielfoto
  Xcode

  Heb precies hetzelfde probleem. Mijn 6S valt soms plots uit en gaat alleen nog weer aan wanneer ik ‘m aan de oplader hang, terwijl de batterij eigenlijk nog op minimaal 20% zit.

  @Raymon: zowel binnen als buiten

 • Profielfoto
  essiw

  niet alleen iPhones, maar ook de iPod touch (laatste generatie) schijnt hier last van te hebben. Gelukkig gebruik ik die niet zoveel dat ik er last van heb gehad, maar hij was laatst na 2 uur al bijna leeg terwijl hij bij hetzelfde in het vorige systeem 4x zo lang daar over zou doen… Ik heb niet de uitval problemen die in de andere comments worden verteld, maarja ik gebruik em ook niet intensief.

 • Profielfoto
  Twitfix

  Mijn accu op iPhone 6 is geheel de weg kwijt

 • Profielfoto
  vulliw

  IPhone 6s

  Hier het zelfde, viel bij 51% gewoon uit !!! weer aangezet en toen deed hij het weer tot 20% !!!

  Dus hoe is dit te verhelpen ???

 • Profielfoto
  Thea Nijhof

  Zelfde probleem heb ik met mijn iPhone 6. Als hij op 60% staat valt hij terug naar 2%. Zodra ik hem aansluit op de lader komt hij weer terug naar 60%. Sinds iOS 10 is mijn watch halverwege de dag al leeg. Was voor de update niet aan de orde. Altijd nog 75% over voordat ik hem weer aansloot bij het naar bed gaan. Zie graag dat dit gauw gefikst wordt.

 • Profielfoto
  J-P-H

  Mijn iPhone 7 laatst erg warm terwijl er geen apps open stonden. (Leek wel een Samsung) Zelfs in flightmode bleef de telefoon heet. Na uitzetten en weer aanzetten doet de telefoon weer normaal. Dus lijkt me dat er processen niet netjes worden afgesloten en daardoor onnodig energieverbruik.

 • Profielfoto
  koen

  Is het de combinatie van iOS 10 en een iPhone 6? Ik herken dit namelijk helemaal niet op mijn iPhone SE.

 • Profielfoto
  Edwin

  iPhone 6S valt steevast uit rond de 30%, even de oplader eraan hangen voor slechts een paar minuten en kan weer enkele uren verder. Probleem deed zich ook al voor bij iOS 9.3.x.

  Apple NL geeft echter aan dat de accu in orde is en dat het probleem bekend is. iPhone is onbetrouwbaar en moet altijd mijn accupack voor de zekerheid meenemen.

 • Profielfoto
  tjerk

  Same here op een 6S. Wat een geëikel. Hopelijk schiet het wat op met die 10.1.

  Begrijp ik nu van sommige gebruikers dat Apple sommige toestellen vervangt?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dacht dat accuprobleem aan iOs10 lag, maar verwijderen Facebook app loste bij mij het probleem op. Facebook sucks.

 • Profielfoto
  towi

  Soortgelijke problemen hier. 6S valt regelmatig uit bij 30-35 procent acculading. Kijk uit naar de update!

 • Profielfoto
  koen

  Ondertussen is de 4e beta van iOS 10.1 beschikbaar.