Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 oktober 2016

iMac-concurrent van Microsoft in zicht

Terwijl we met smart wachten op nieuwe MacBooks – die naar verluidt eind deze maand komen – heeft Microsoft een eigen evenement op 26 oktober aangekondigd. Het gaat over de toekomst van Windows 10 en er wordt een iMac-concurrent verwacht.

We zien steeds vaker dat softwarebedrijven eigen hardware maken en het ‘Apple-model’ omarmen. Microsoft had de Surface-tablet al en onlangs kwam Google ook met zijn eigen Pixel Phone en Home Speaker.

iMac-concurrent met een twist

Volgens Microsoft-blogger Paul Thurrott kunnen we een Surface All In One verwachten. Microsoft deed in het voorjaar diverse octrooiaanvragen waarin we kunnen zien hoe het apparaat eruit gaat zien. De computer bevindt zich geheel op de bodemplaat en dus onafhankelijk van het scherm. Het scherm kan zo geheel naar beneden worden geklapt en is zowel een klassieke desktop als een XL-tablet.

Klik/tap voor groter.

OEM-model werkt niet meer

Noem ons bevooroordeelde fanboys, maar het Apple-model is uiteindelijk het beste voor de consument. Computerfabrikanten zoals Dell, Lenovo en HP verdienen weinig aan de verkoop van hardware en leveren daarom computers die vol staan met crapware zoals probeerversies van virusscanners en eigen spyware die advertenties in browsers toont.

Bij Android-telefoons is hetzelfde patroon zichtbaar. Zo levert Samsung zijn premium-toestellen met die Google-diensten vervangen en krijgen goedkope Android-toestellen geen nieuwe Android-versies of beveiligingsupdates, omdat dit financieel niet te verantwoorden is.

Trialware op een Lenovo-PC.
Reageer op artikel:
iMac-concurrent van Microsoft in zicht
Sluiten