Google Maps en Shazam met iOS 10-functies

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Steeds meer apps krijgen functies die op iOS 10 toegesneden zijn, vandaag komen Google Maps en Shazam met een nieuwe widget en iMessage-app. De kaartendienst van Google had al een reistijden-widget, maar deze is nu geoptimaliseerd voor iOS 10.

Shazam komt met een iMessage-app waarmee je binnen een gesprek snel een nummer kunt Shazammen, versturen en direct vanuit de Berichten-app kunt kopen op iTunes of beluisteren op Apple Music.

shazam-imessage-001
Klik/tap voor groter.

De widget van Google Maps toont hoe lang het duurt om naar huis of je werk te rijden en laat je een routebeschrijving opvragen. Dit kan zowel met de auto als het openbaar vervoer zijn. De widget is op twee manieren te raadplegen. Op de iPhone 6s en iPhone 7 door stevig op het icoon te drukken. Gebruikers van een iPad of iPhone zonder 3D Touch vinden deze in het widget-scherm dat is op te roepen door vanaf het home- of lockscreen naar rechts te vegen. De widget met OV-tijden is inmiddels ook klaar voor iOS 10.

maps-ios10-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Dydefox

    Shazammen! Weer een nieuw woord erbij, geweldig.