Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 oktober 2016

Google Maps integreert bezorgdiensten, Apple Maps werkt met NS-app

Er is nieuws over zowel Google als Apple Maps. Google heeft zijn kaartendienst voorzien van integratie met bezorgdiensten voor eten. Dit werkt wereldwijd en ook in Nederland met bekende diensten zoals thuisbezorgd.nl en het minder bekende hungry.nl.

Sinds iOS 10 staat Apple Maps open voor reisdata van externe apps. NS heeft vandaag een beginnetje gemaakt met de integratie van Apple Maps in hun app, maar het werkt niet zoals in eerste instantie verwacht.

Bezorgdiensten in Google Maps

Restaurants die thuisbezorgen, hebben in Google Maps nu de optie: “Een bestelling plaatsen”. Daarna kan een bezorgdienst waar het restaurant bij aangesloten is gekozen worden. Opvallend is dat Google je doorstuurt naar de website van de bezorgdienst en niet naar de app, ook al is die geïnstalleerd.

Klik/tap voor groter.

NS-app en Apple Maps

De NS Reisplanner-app heeft nu ondersteuning voor Apple Maps, maar dat werkt anders dan de melding in de release notes je laat denken. NS schrijft dat “het mogelijk is om met de huidige locatie vanuit Apple Maps een reis te plannen.” Er verschijnt bij het kiezen voor OV in Apple Maps niet direct informatie van de NS-app in Apple Maps, maar je wordt bij het tikken op “bekijk route-apps” slechts doorgestuurd naar de Reisplannen met het vertrekstation, de bestemming en tijd ingevuld.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Google Maps integreert bezorgdiensten, Apple Maps werkt met NS-app
Sluiten