Google Maps integreert bezorgdiensten, Apple Maps werkt met NS-app

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Er is nieuws over zowel Google als Apple Maps. Google heeft zijn kaartendienst voorzien van integratie met bezorgdiensten voor eten. Dit werkt wereldwijd en ook in Nederland met bekende diensten zoals thuisbezorgd.nl en het minder bekende hungry.nl.

Sinds iOS 10 staat Apple Maps open voor reisdata van externe apps. NS heeft vandaag een beginnetje gemaakt met de integratie van Apple Maps in hun app, maar het werkt niet zoals in eerste instantie verwacht.

Bezorgdiensten in Google Maps

Restaurants die thuisbezorgen, hebben in Google Maps nu de optie: “Een bestelling plaatsen”. Daarna kan een bezorgdienst waar het restaurant bij aangesloten is gekozen worden. Opvallend is dat Google je doorstuurt naar de website van de bezorgdienst en niet naar de app, ook al is die geïnstalleerd.

google maps bezorgdiensten
Klik/tap voor groter.

NS-app en Apple Maps

De NS Reisplanner-app heeft nu ondersteuning voor Apple Maps, maar dat werkt anders dan de melding in de release notes je laat denken. NS schrijft dat “het mogelijk is om met de huidige locatie vanuit Apple Maps een reis te plannen.” Er verschijnt bij het kiezen voor OV in Apple Maps niet direct informatie van de NS-app in Apple Maps, maar je wordt bij het tikken op “bekijk route-apps” slechts doorgestuurd naar de Reisplannen met het vertrekstation, de bestemming en tijd ingevuld.

ns-maps-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Fijn, kun je integraal zien hoeveel vertraging je hebt op je reis door Nederland Spoorland! Maar eh….het is nu toch eind oktober? Waar blijven de Airpods?

 • Profielfoto
  stefankuijt

  De NS app staat bij mij al heel lang tussen de Apple Maps OV route-apps, dus ik weet niet wat er nu ‘nieuw’ is aan deze update.

 • Profielfoto
  Bernii

  @stefankuijt Dat klopt, maar wat nu nieuw is is dat de lokatie waar je naar toe wilt navigeren vanuit Apple Maps meegenomen wordt naar de NS-app. Voor de update kon je vanuit Apple Maps enkel de NS-app openen maar moest je nog wel de lokatie invoeren.

  Ik vind het ideaal! Gewoon vanuit de zoekbalk van de iPhone je lokatie invoeren waar je met OV naar toe wil!

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Volgens mij slaat de release note van de NS app meer op het feit dat het doortikken vanuit de Apple Maps app voor een OV-route via de de NS app nu wél werkt als je van de eigen locatie een OV-route plant. Met 9292 en Google Maps ging dat prima, met de NS app niet: was je eigen locatie in Apple Maps ingevuld, dan werd er in de NS app niets ingevuld.