Gokje wagen? Niet meer via de App Store

Apple heeft de App Store ontdaan van gok-apps waarmee op sportwedstrijden gewed kon worden, daarnaast zijn ook virtuele casino’s niet meer welkom. Dit heeft de iPhone-maker op verzoek van de Nederlandse Kansspelautoriteit gedaan.

In totaal zijn 55 gok-apps uit de Nederlandse App Store verwijderd omdat online kansspelen niet gereguleerd zijn. Er is geen toezicht. Grote aanbieders als Unibet en Bet365 zijn zo goed als verdwenen.

De Kansspelautoriteit startte in mei van dit jaar een onderzoek naar online gokken via apps, mede omdat tijdens het EK wedden op voetbalwedstrijden snel aan populariteit won. Apple heeft gehoor gegeven aan het verzoek om de apps te verwijderen. Omdat er geen toezicht is, kan de autoriteit niet vaststellen of het spel eerlijk is.

Online gokken is in Nederland geheel niet toegestaan omdat regulering ontbreekt. Daarom vestigen veel aanbieders die zich op Nederland richten in buurlanden of de VS. Bedrijven kunnen in de toekomst een vergunning voor het aanbieden van online gokspelen aanvragen, maar de wet die dat mogelijk moet maken is nog niet door de eerste kamer.

Reageer op artikel:
Gokje wagen? Niet meer via de App Store
Sluiten