Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 24 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Gerucht: iPhone 8 krijgt Augmented Reality-functies

Met de iPhone 7 iets meer dan een maand op de markt is het tijd voor het eerste serieuze iPhone 8-gerucht. Apple zou de volgende iPhone voorzien van een aantal Augmented Reality-functies. Tim Cook gelooft in Augmented Reality (AR).

De bekende Amerikaanse podcaster Robert Scoble heeft van eigen bronnen vernomen dat de iPhone 8 een edge-to-edge OLED-scherm krijgt, wat de telefoon bijzonder geschikt maakt voor AR.

Nieuwe 3D-sensor van Primesense

Apple gaat de iPhone 8 volgens Scoble voorzien van alle benodigde sensoren voor Augmented Reality, waarbij de iPhone in een bril voor de ogen geplaatst kan worden. Primesense, het bedrijf dat onder andere Kinect van Microsoft heeft ontwikkeld en in 2013 door Apple werd overgenomen, zou een nieuwe 3D-sensor voor de iPhone 8 hebben gemaak.

Tim Cook gelooft in Augmented Reality

Apple-CEO Tim Cook noemt in interviews zowel Virtual- als Augmented Reality “ongelofelijk interessante ontwikkelingen” en hij denkt dat Augmented Reality met afstand de grootste van de twee wordt. Bij Virtual Reality wordt het beeld helemaal vervangen door een virtuele wereld, terwijl bij Augmented Reality objecten in de echte wereld worden getoond, denk aan Pokémon GO, maar dan geavanceerder.


Apple mikt volgens Scoble op ‘mixed reality’, zoals Microsoft met de HoloLens ook doet. Hierbij wordt Augmented Reality gecombineerd met een gevoel van diepte. Toevallig (of niet) wordt deze technologie momenteel getest met de portret-modus van de iPhone 7 Plus, maar dan om de illusie van de scherptediepte-effect te creëren.

Microsoft Hololens.

Het artikel van Scoble op Medium is een beetje verwarrend en het is moeilijk om te zeggen of dit ook daadwerkelijk is gebaseerd op betrouwbare bronnen, of slecht op een blik in de kristallen bol. Consumeer dit gerucht met een gezond dosis scepsis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gerucht: iPhone 8 krijgt Augmented Reality-functies
Sluiten