Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Final Cut Pro 10.3 naast nieuwe Macs in aantocht

Hoewel het lange tijd stil was, lijkt het erop dat Apple de Mac en professionele gebruikers toch niet is vergeten. Naast een evenement op 27 oktober waar nieuwe Macs uit de doeken gedaan zullen worden, is ook een nieuwe Final Cut Pro-versie in aantocht.

Apple plaatste Final Cut 10.3 per ongeluk al op zijn website bij de trail downloads. Final Cut-guru Richard Taylor ontdekte de nieuwe versie, terwijl scooptijger Mark Gurman info over de vernieuwingen heeft.

Final Cut en iMovie in het nieuw

Gurman, die in zijn tijd bij 9to5Mac altijd goede inside info had en tegenwoordig voor Bloomberg werkt, heeft vernomen dat de update verbeterde functies voor het mixen van audio bevat en de interface moderner maakt. Daarnaast komt er een update voor iMovie die de OLED-strip van de nieuwe MacBook Pro ondersteunt. Het lijkt ons logisch dat Final Cut die functionaliteit ook krijgt.

Apple heeft de download inmiddels van zijn website gehaald. Het bestand met versie 10.3 bleek corrupt. Het is onduidelijk wanneer de update uitgebracht wordt en of we misschien een nieuwe Mac Pro naast de Final Cut-update zien. Veel professionals zouden daar ongetwijfeld Hello Again tegen zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.