Final Cut Pro 10.3 naast nieuwe Macs in aantocht

15 reacties

Hoewel het lange tijd stil was, lijkt het erop dat Apple de Mac en professionele gebruikers toch niet is vergeten. Naast een evenement op 27 oktober waar nieuwe Macs uit de doeken gedaan zullen worden, is ook een nieuwe Final Cut Pro-versie in aantocht.

Apple plaatste Final Cut 10.3 per ongeluk al op zijn website bij de trail downloads. Final Cut-guru Richard Taylor ontdekte de nieuwe versie, terwijl scooptijger Mark Gurman info over de vernieuwingen heeft.

Final Cut en iMovie in het nieuw

Gurman, die in zijn tijd bij 9to5Mac altijd goede inside info had en tegenwoordig voor Bloomberg werkt, heeft vernomen dat de update verbeterde functies voor het mixen van audio bevat en de interface moderner maakt. Daarnaast komt er een update voor iMovie die de OLED-strip van de nieuwe MacBook Pro ondersteunt. Het lijkt ons logisch dat Final Cut die functionaliteit ook krijgt.

Apple heeft de download inmiddels van zijn website gehaald. Het bestand met versie 10.3 bleek corrupt. Het is onduidelijk wanneer de update uitgebracht wordt en of we misschien een nieuwe Mac Pro naast de Final Cut-update zien. Veel professionals zouden daar ongetwijfeld Hello Again tegen zeggen.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  freewel

  Zou graag een update zien van final cut pro!

 • Profielfoto
  Usain

  scooptijger

  Dit is wel erg gay he Raymon.

 • Profielfoto
  polansky

  Final Cut-guru Richard Taylor ontdekte de nieuwe versie…

  .
  Die Final Cut guru is gewoon beta tester en straks een van de eerste met een review let maar op. Die kerel is gewoon onder een Non Disclosure Agreement en dit ‘lek’ is niets meer of minder dan pure marketing.
  .
  Een ‘guru’ die software niet op voorhand te zien heeft gekregen. Om het te testen, om er een review over te maken en om zijn aanhang op te hitsen om ze weer enthousiast te krijgen. Zo’n ‘guru’ is gewoon een influencer – wat een bullshit weer van Apple door voor te doen alsof er een lek op internet heeft gestaan.

 • Profielfoto
  Have a cigar

  Naast de nieuwe Macs (ook pro?), Final cut ook nog Aperture 4 en Apple is weer een beetje bij de tijd.

 • Profielfoto
  Afroman

  Jammer dat Aperture 2 jaar geleden de pijp uit is gegaan, dus weinig kans.

 • Profielfoto
  Bman

  Google eens voor de lol het woord ‘scooptijger’. Echt een trademark geworden.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Hopelijk doet Apple wat aan de stabiliteit en komt er een library voor addons zodat niet alles neer komt op paden in Finder. En daarnaast een optie om addons in projecten bij te sluiten zodat je niet een enorme collectie krijgt van addons.

 • Profielfoto
  jacogrinwis

  Zal dat een gratis update worden? Wand heb nog maar pas FCPX aangeschaft. Zou jammer zijn als ik nu weer opnieuw moet betalen.

 • Profielfoto
  Have a cigar

  @Afroman: is me bekend, de MacPro is al langer niets aan gedaan, en de MacBooks naderen ook de twee jaar. Het zou mooi zijn als Apple een nieuw fotoprogramma uitbrengt voor (semi-) profs. Kan nog steeds niet wennen aan Lightroom en andere alternatieven.

 • Profielfoto
  Richard from Rotterdam

  Nieuwe Mac Pro is waar ik het meest op zit te wachten. Maar een meer up to date FCP kan geen kwaad natuurlijk.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel, ik denk dat iedereen wel blij is met een FCP update die nieuwe (nuttige) functies met zich meebrengt:-)

  Ik hoop ten zeerste dat dit meteen ook betekent dat er een nieuwe Mac Pro op til staat. Dit zou zeer mooi zijn, samen met een Macbook pro update, zodat je ook mobiel weer mee bent! Ik kijk echt uit naar de 27ste, in de hoop niet teleurgesteld te worden! Maar ik heb goede hoop:-)

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Die Final Cut guru is gewoon beta tester en straks een van de eerste met een review let maar op. Die kerel is gewoon onder een Non Disclosure Agreement en dit ‘lek’ is niets meer of minder dan pure marketing.

  Daar geloof ik niks van. Taylor heeft wel de beste FCPX-podcast. Al eens geluisterd?

 • Profielfoto
  Buzz

  Kenneth B. Done: Waarom geloof je het niet?

  Meestal komen er gelijk met nieuwe Apple Pro software ook nieuwe boeken en (betaalde) video tutorials uit, gemaakt door mensen die toegang hadden tot de pre-release software.

  Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Taylor is uitgenodigd voor het evenement (zie zijn twitter).

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Beste Buzz, Taylor is al maanden bezig in zijn podcast om met alle fcpx professionals te praten over wat er in 10.3 moet komen. Een interessante en goede podcast. Geen wonder dat hij uitkijkt naar de update want het is al lang geleden dat er iets aan fcpx is gedaan. En ik denk dat Apple ergens ook wel naar hem luistert. Maar dat het allemaal een soort conspiracy is? Ben trouwens wel heel benieuwd naar 10.3…en ook een nieuwe Mac Pro. Editing heaven!

 • Profielfoto
  Buzz

  Geen samenzwering, wel gewoon een beta programma met een non-disclosure clausule.