Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2016

Final Cut Pro 10.3 met nieuwe timeline uit

Final Cut Pro 10.3 is beschikbaar in de Mac App Store. Deze versie ondersteunt de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro, maar dat is niet niet alles. Ook op je huidige Mac is de update significant met opnieuw ontworpen interface, nieuwe functies en timeline.

De nieuwe interface is niet alleen esthetisch, er zijn ook wat knoppen verplaatst en panelen overzichtelijker gemaakt. Dit moet er tevens voor zorgen dat Final Cut beter op twee schermen werkt.

Nieuwe Magnetic Timeline

De nieuwe Magnetic Timeline moet in één oogopslag een compleet beeld van je project geven. De indeling is instelbaar en er kan met afzonderlijke kleuren voor audiofragmenten gewerkt worden. Zo kan ieder type een eigen kleur krijgen. Denk aan dialoog, muziek en effecten. De timeline kan ook volledig op een tweede scherm weergeven worden. De kleuren zijn vrij in te delen. Geluid is niet per se meer groen en titels zijn niet verplicht paars.

Klik/tap voor groter.

Meer nieuwe functies

Final Cut Pro 10.3 bevat daarnaast nog de volgende features:

  • Volledige ondersteuning voor het werken in P3-kleurruimtes.
  • Vloeiende overgangen voor naadloze jump cuts.
  • Met ‘Remove Attributes’ kunnen gebruikers eenvoudig bepaalde effecten verwijderen of hergebruiken in meerdere fragmenten.
  • Via een tijdcodeoverlay en -generator kunnen gebruikers de brontijdcode tijdens bewerkingen groot in beeld krijgen.
  • Ondersteuning voor ProRes MXF, Panasonic V-Log en AVC-Intra-exports.
  • Directe video-uitvoer via Thunderbolt 3 levert hoogwaardig videobeeld op een extern display met één enkele kabel.
  • Ook Motion en Compressor hebben een update gekregen.

Final Cut Pro 10.3 is nu verkrijgbaar als gratis update voor bestaande gebruikers, en voor € 299,99 voor nieuwe gebruikers in de Mac App Store. Motion 5.3 en Compressor 4.3 zijn nu verkrijgbaar als gratis update voor bestaande gebruikers, en voor € 49,99 per pakket voor nieuwe gebruikers in de Mac App Store.

Reageer op artikel:
Final Cut Pro 10.3 met nieuwe timeline uit
Sluiten