Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2016

Facebook wil het klassieke intranet vervangen met Workplace

Na een een testfase van een jaar heeft Facebook zijn Workplace-app officieel gelanceerd. Het sociale netwerk heeft daarmee nu ook een oplossing voor bedrijfscommunicatie en kan het traditionele intranet en chatboxen vervangen.

Facebook Workplace focust op drie pijlers: de news feed, videobellen en groepen voor discussies. Het platform staat los van Facebook.com, deelt geen data en bevat geen advertenties. Het is een betaalde dienst.

De vormgeving is bekend en het sociale netwerk zegt zelf het beste van Facebook met zakelijke functies te combineren. Zo kunnen gebruikers van de Workplace-app onbeperkt bestanden, foto’s en video’s opslaan. Het aantal projecten en groepen is onbeperkt en voor grote bedrijven is er integratie met G Suite, Okta, OneLogin, Ping en Windows Azure Active Directory.

De kosten van Facebook Workplace zijn afhankelijk van het aantal actieve gebruikers per maand. Bedrijven met maximaal 1000 werknemers betalen $ 3 per persoon, voor bedrijven met 1001 tot 10.000 werknemers zijn de kosten $2 per persoon en vanaf 10.001 werknemers worden de kosten nog verder verlaagd tot $ 1 per gebruiker. Naast de app is er ook een webversie van Facebook Workplace

Reageer op artikel:
Facebook wil het klassieke intranet vervangen met Workplace
Sluiten