Facebook wil het klassieke intranet vervangen met Workplace

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Na een een testfase van een jaar heeft Facebook zijn Workplace-app officieel gelanceerd. Het sociale netwerk heeft daarmee nu ook een oplossing voor bedrijfscommunicatie en kan het traditionele intranet en chatboxen vervangen.

Facebook Workplace focust op drie pijlers: de news feed, videobellen en groepen voor discussies. Het platform staat los van Facebook.com, deelt geen data en bevat geen advertenties. Het is een betaalde dienst.

De vormgeving is bekend en het sociale netwerk zegt zelf het beste van Facebook met zakelijke functies te combineren. Zo kunnen gebruikers van de Workplace-app onbeperkt bestanden, foto’s en video’s opslaan. Het aantal projecten en groepen is onbeperkt en voor grote bedrijven is er integratie met G Suite, Okta, OneLogin, Ping en Windows Azure Active Directory.

De kosten van Facebook Workplace zijn afhankelijk van het aantal actieve gebruikers per maand. Bedrijven met maximaal 1000 werknemers betalen $ 3 per persoon, voor bedrijven met 1001 tot 10.000 werknemers zijn de kosten $2 per persoon en vanaf 10.001 werknemers worden de kosten nog verder verlaagd tot $ 1 per gebruiker. Naast de app is er ook een webversie van Facebook Workplace

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Eprom

  Nog even en we noemen het Internet, “Facebooknet”:roll:

 • Profielfoto
  LabombaNL

  “Deelt geen data” zou ik als bedrijf toch niet helemaal vertrouwen van Facebook. Vroeg of laat zullen er wel wijzigingen komen.

 • Profielfoto
  Jochem De Jong

  Bij whatsapp zeiden ze ook dat data nooit gedeeld zou worden. Dus zal hier ten zijnde tijd ook wel gebeuren.

  Het probleem bij Facebook is alleen dat ze te veel willen. Alleen helaas heeft nog niet iedereen dit door.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat nou intranet? Dit is toch gewoon Facebooks antwoord op Slack omdat ze Slack niet kunnen betalen in een overname gaan ze de strijd maar aan met een eigen variant. Dat natuurlijk gewoon zal falen vanwege het imago en reputatie dat Facebook heeft.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Bij whatsapp zeiden ze ook dat data nooit gedeeld zou worden. Dus zal hier ten zijnde tijd ook wel gebeuren.

  Het probleem bij Facebook is alleen dat ze te veel willen. Alleen helaas heeft nog niet iedereen dit door.

  “nog niet iedereen”? Bijna niemand! Helemaal blind zijn ze. Voor mij geen Facebook, gaat al jaren prima zo.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Zouden die kosten per jaar zijn, of èènmalig? En inderdaad, waarom zou ik Facebook inzicht willen geven in mijn gegevens, als bedrijf zijnde? Niet dat ze direct data zullen onttrekken, maar vast wel metadata.

  Tenzij dit een los op de server te installeren programma of service is, zou ik het niet vertrouwen. Juist dit soort dingen zijn leuk speelgoed voor hackers. Als het ‘centraal’ gehackt kan worden, zijn een hoop bedrijven ineens de lul.

 • Profielfoto
  Melle

  Kosten per jaar ? Eenmalig? Het tarief per maand natuurlijk?

 • Profielfoto
  Domtoren

  Een foto van mijn pizza wil ik nog wel delen met Facebook maar bedrijfsgegevens? Ik weet het niet…