Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Facebook Messenger met optionele end-to-end-encryptie

Facebook heeft versleutelde gesprekken in Messenger ingeschakeld. De optie staat standaard uit, dus het is aan de gebruiker om een ‘geheim’ gesprek te starten door de optie in het chat-scherm te kiezen. Geheime gesprekken zijn end-to-end versleuteld.

Naast chatten zonder luistervinken, maakt de app het ook mogelijk om berichten vanzelf na het lezen te laten verdwijnen. Je kunt kiezen voor alles tussen 5 seconden en een dag nadat het bericht gelezen is.

NSA- én Zuckerberg-proof

End-to-end-versleuteling zorgt ervoor dat overheidsinstanties met een drieletterige naam de gesprekken niet kunnen inzien. Ook Facebook kan de geheime gesprekken niet analyseren. Messenger gebruikt het door Open Whisper Systems ontwikkelde Signal-protocol, dat biedt goede bescherming. Met optionele versleuteling volgt Facebook de leiding van Google, dat het in zijn Allo Messenger ook optioneel aanbiedt. iMessage en WhatsApp versleutelen berichten standaard.

Starten van een geheim gesprek – Klik/tap voor groter.

Pushberichten van geheime gesprekken laten slechts zien dat iemand een bericht heeft verzonden en tonen de inhoud niet. Messenger Bots en andere functie zijn binnen geheime chats niet beschikbaar en deze verschijnen slechts op één apparaat. Deze beperkingen zijn het gevolg van de end-to-end-versleuteling.

Timers zijn optioneel – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook Messenger met optionele end-to-end-encryptie
Sluiten