Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 oktober 2016

Het einde van de MacBook Air: langzaam, maar onomkeerbaar

Met de presentatie van de nieuwe MacBook Pro, is er een einde gekomen aan de 11-inch MacBook Air. De kleinste MacBook is niet meer leverbaar in de Apple Store en Apple verkoopt deze alleen nog op aanvraag aan educatieve instellingen.

De 13-inch MacBook Air is in onveranderde configuratie te koop, maar krijgt een interessante semi-opvolger. Een MacBook Pro ‘light’ zonder Touch Bar en Touch ID die dunner en compacter dan de Air is.

13-inch MacBook Pro ‘light’

Naast de 13-inch MacBook Pro met Touch ID en Touch Bar, is er ook een 13-inch-model met functietoetsen, twee in plaats van vier twee Thunderbolt 3-poorten (USB‑C) en een minder krachtige Intel-chip. De laptop is iets zwaarder, maar wel dunner en compacter. Het prijskaartje? € 1699, terwijl een vergelijkbare MacBook Air (256GB SSD en 8GB RAM) € 1349 kost.

De 13-inch MacBook Pro is compacter dan de Air.

Einde van Air

Het is duidelijk waar Apple heen wil: een line-up die bestaat uit de Retina MacBook en MacBook Pro. De MacBook Air, die in 2008 geïntroduceerd werd, is ingehaald op het gebied van technologie, compactheid en dunheid. Drie punten waarop de Air nog steeds onverslagen is: prijs, accuduur (10 vs. 12 uur) en flexibiliteit (aansluitingen). Zodra de prijs van de 12-inch MacBook in de buurt van de € 1000 kan komen, zal de Air verdwijnen.

Reageer op artikel:
Het einde van de MacBook Air: langzaam, maar onomkeerbaar
Sluiten