Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 31 oktober 2016

Eerste Thunderbolt 3-accessoires van Belkin en LaCie

Belkin en LaCie zijn er als de kippen bij om nieuwe accessoires voor de Thunderbolt 3-poorten van de nieuwe MacBook Pro aan te kondigen. Belkin komt met een dock dat vertrouwde poorten terugbrengt en LaCie met een snelle externe SSD.

Het Thunderbolt 3 Express Dock HD brengt vertrouwde poorten zoals USB, DisplayPort, ethernet en audio terug. LaCie richt zich met de extreem snelle Bolt 3 op gebruikers die veel en snelle opslag nodig hebben.

Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD

Belkin compenseert het gebrek aan traditionele poorten op de MacBook Pro met een Thunderbolt-dock dat drie USB-A-poorten, een DisplayPort-uitgang, ethernet-poort, audio in/outgang en twee Thunderbolt over USB-C-uitgagen bevat. Het kan een 5K-scherm of twee 4K-monitoren aansturen.

Het dock kan het begin zijn van een keten van vijf Thunderbolt apparaten en wordt geleverd met een 170 watt lader die ook de MacBook Pro oplaadt. Er zijn nog geen details over de prijs en beschikbaarheid, maar zijn voorganger (Thunderbolt 2) kostte € 250.

Je kunt er zelfs je iPhone aan opladen…

LaCie Bolt 3

Dankzij Thunderbolt 3 kan LaCie voor een snelheidsrecord gaan met zijn nieuwe premium externe SSD. De Bolt 3 bevat twee PCIe SSD M.2-schijven voor snelheden tot 2.8 GB/s, wat volgens het premium merk van Seagate voor “de snelste overdrachtsnelheid op de markt” zorgt. De overdacht van 1TB video duurt zo slechts 5 minuten.

De magnetische voet is verwijderbaar en op de achterkant bevinden zich twee Thunderbolt-poorten voor het doorlussen van apparaten. De capaciteit is 2TB. Voor de prijs van $ 1999 krijg je er een kabel en schoonmaakdoekje bij. Dat scheelt…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste Thunderbolt 3-accessoires van Belkin en LaCie
Sluiten