Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Eenhandig toetsenbord in iOS aanwezig, nog niet bruikbaar

Met steeds groter wordende telefoons is een toetsenbord dat comfortabel met één hand te bedienen is geen slecht idee. Apple is er na de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in 2014 mee aan de slag gegaan. Bruikbaar is het echter nog niet.

Het toetsenbord werd ontdekt door ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Hij stuit wel vaker ver voor de introductie op experimentele iOS-functies. Zo was hij de eerste die split screen voor de iPad boven water kreeg.

Compacte versie aan één kant van het scherm

Het eenhandig toetsenbord bevat een links- en rechtshandige modus en toont een compacte versie van het toetsenbord dat aan één kant van het scherm uitgelijnd is. De ontwikkelaar kreeg het toetsenbord alleen in de iOS simulator van Xcode aan de praat. Vooralsnog hebben eindgebruikers er dus niets aan.

Klik/tap voor groter.

Wellicht is dit een functie die ooit zijn weg naar een iOS release zal vinden. Microsoft heeft een vergelijkbaar toetsenbord (Wordflow Keyboard) dat in betafase is en nog niet in de Nederlandse App Store staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Eenhandig toetsenbord in iOS aanwezig, nog niet bruikbaar
Sluiten