Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2016

Dropbox krijgt 5 nieuwe iOS 10-functies

Dropbox heeft een aantal nieuwe iOS-functies aangekondigd voor sneller en productiever werken. Het gaat om een tweetal iOS 10-functies en drie algemene vernieuwingen. Deze zijn onderdeel van Dropbox-update die snel in de App Store te vinden zal zijn.

De opslagdienst krijgt een iMessage-app om bestanden via de berichten-app te delen, een nieuwe widget, ondersteuning voor picture-in-picture, pushnotificaties voor wijzigingen en maakt PDF’s ondertekenbaar.

PDF’s ondertekenen in Dropbox

PDF-bestanden hoeven niet meer geprint of naar een andere app geëxporteerd te worden voor ondertekening. Als je een PDF van iemand ontvangt, kun je deze direct opslaan én ondertekenen in de Dropbox-app.

Dropbox-bestanden delen in iMessage

Dropbox introduceert ook een iMessage-app waarmee je Dropbox-bestanden selecteert en deelt tijdens een gesprek. Je hoeft dus niet meer heen en weer te schakelen tussen apps.

Widget met snelkoppelingen

De update brengt ook een widget met veelgebruikte Dropbox-workflows. Denk hierbij aan snel bestanden maken, bekijken en uploaden, of met de camera documenten of ontvangstbewijzen scannen naar Dropbox.

Up-to-date met pushnotificaties

Zorg dat je altijd bij bent met je team, ook wanneer je niet achter je bureau zit. Onze bijgewerkte app stuurt je een melding zodra iemand een nieuwe versie opslaat van het bestand dat je bekijkt. Je kunt ook met één tik een bestand opnieuw laden om te zien wat er is gewijzigd.

Picture-in-picture op iPad

Dankzij ondersteuning voor picture-in-picture kun je vanuit Dropbox een video bekijken terwijl je in een andere app op je iPad werkt. De komende weken volgt ondersteuning voor een split screen, zodat je tegelijkertijd in Dropbox en andere apps kunt werken.

Reageer op artikel:
Dropbox krijgt 5 nieuwe iOS 10-functies
Sluiten