Dropbox krijgt 5 nieuwe iOS 10-functies

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Dropbox heeft een aantal nieuwe iOS-functies aangekondigd voor sneller en productiever werken. Het gaat om een tweetal iOS 10-functies en drie algemene vernieuwingen. Deze zijn onderdeel van Dropbox-update die snel in de App Store te vinden zal zijn.

De opslagdienst krijgt een iMessage-app om bestanden via de berichten-app te delen, een nieuwe widget, ondersteuning voor picture-in-picture, pushnotificaties voor wijzigingen en maakt PDF’s ondertekenbaar.

PDF’s ondertekenen in Dropbox

PDF-bestanden hoeven niet meer geprint of naar een andere app geƫxporteerd te worden voor ondertekening. Als je een PDF van iemand ontvangt, kun je deze direct opslaan Ʃn ondertekenen in de Dropbox-app.

Dropbox-bestanden delen in iMessage

Dropbox introduceert ook een iMessage-app waarmee je Dropbox-bestanden selecteert en deelt tijdens een gesprek. Je hoeft dus niet meer heen en weer te schakelen tussen apps.

Widget met snelkoppelingen

De update brengt ook een widget met veelgebruikte Dropbox-workflows. Denk hierbij aan snel bestanden maken, bekijken en uploaden, of met de camera documenten of ontvangstbewijzen scannen naar Dropbox.

Up-to-date met pushnotificaties

Zorg dat je altijd bij bent met je team, ook wanneer je niet achter je bureau zit. Onze bijgewerkte app stuurt je een melding zodra iemand een nieuwe versie opslaat van het bestand dat je bekijkt. Je kunt ook met Ć©Ć©n tik een bestand opnieuw laden om te zien wat er is gewijzigd.

Picture-in-picture op iPad

Dankzij ondersteuning voor picture-in-picture kun je vanuit Dropbox een video bekijken terwijl je in een andere app op je iPad werkt. De komende weken volgt ondersteuning voor een split screen, zodat je tegelijkertijd in Dropbox en andere apps kunt werken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Dennis-X

  Embargo tot 18U!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Kuch. Tekst over embargo weggehaald.

 • Profielfoto
  pruus

  hahaha

 • Profielfoto
  Nora is back

  Wat ik makkelijk zou vinden is een mogelijkheid alles offline te kunnen bekijken. Of iig volledige mappen in 1 keer een volledige map kan downloaden. Nu kan het alleen per bestand.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Cache verwijderen – dat zouden pas opties zijn!

 • Profielfoto
  Spinozo

  Een pdf ondertekenen zou top zijn. Nu doe ik dat vaak door een plaatje van m’n handtekening er in te plakken en dan weer een pdf te maken. Veel gedoe. Gedreven door het feit dat ik documenten net zo vaak moet ondertekenen als dat mijn inkt van de printer is opgedroogd.