Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 24 oktober 2016

‘Apple-event donderdag draait om MacBooks’

Met nog enkele dagen te gaan tot Apple’s “Hello Again” evenement van donderdag 27 oktober, deelt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo zijn meest actuele verwachtingen. Hij verwacht wel MacBooks, maar geen iMacs.

Bronnen van de analist verwachten naast een nieuwe 13- en 15-inch MacBook Pro ook een vernieuwde 13-inch MacBook Air. Een nieuwe iMac en 5K Thunderbolt Display zouden pas begin 2017 volgen.

MacBook Pro: Magic Toolbar & Smart Button

De nieuwe MacBook Pro wordt volgens de analist uitgerust met een OLED-strip (Magic Toolbar) én Touch ID (Smart Button). Ook komt het “butterfly” keyboard dat we kennen van de 12-inch Retina MacBook naar de MacBook Pro. De processor wordt een Intel Skylake en optioneel zou het mogelijk zijn om de opslagcapaciteit te verhogen tot maximaal 2TB Flashopslag (SSD). De OLED-strip zou werken met dezelfde chip als de Apple Watch S2.

Concept: Martin Hajek.

MacBook Air met USB-C

Naast de nieuwe MacBook Pro komt er volgens Kuo ook een nieuwe 13-inch MacBook Air. Apple zou het 11-inch model uitfaseren ten guste van de 12-inch Retina MacBook, maar de 13-inch Air als instapmodel blijven verkopen. De verwachte vernieuwingen zijn een stuk minder verrassend: USB-C en een Intel Skylake-processor.

iMac en Thunderbolt Display nog niet klaar

Een nieuwe MacBook Pro met USB-C en Thunderbolt 3 lijkt het ideale moment om een nieuw 5K Thunderbolt Display aan te kondigen. Toch gaat dat volgens Kuo niet voor begin 2017 gebeuren. Een vernieuwde iMac zou ook ook pas in de eerste maanden van 2017 volgen. Wij rekenen op maart. Momenteel is de 27-inch 5K iMac de enige Mac die van een Intel Skylake-processor voorzien is. De 21-inch 4K iMac heeft nog Intel Broadwell-chip.

Zijn nieuwe MacBooks genoeg om een heel evenement te vullen? Wellicht zit er meer in het vat. Apple liet een grote update voor Final Cut Pro per ongeluk uitlekken. Tot slot zijn er een aantal Apple-producten die wel potentie hebben, maar verwaarloosd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple-event donderdag draait om MacBooks’
Sluiten