Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 oktober 2016

Automatische netwerkverbinding niet mogelijk in macOS Sierra

macOS Sierra stelt gebruikers met een NAS niet helemaal tevreden. Een verandering ten opzichte van OS X El Capitan maakt automatisch verbindingen met netwerkschijven en andere gedeelde apparaten onmogelijk. Ook worden inloggegevens niet opgeslagen.

Concreet wil dit zeggen dat je telkens bij het openen van een netwerkstation moet inloggen. Sleutelhangertoegang slaat de gegevens wel op, maar handmatig op ‘verbinden’ drukken blijft noodzakelijk.

Bug of feature?

Hoewel dit in eerste instantie een simpele bug lijkt, gaat het waarschijnlijk om een feature. OMT-lezer Peter wees ons op dit ongemak en hij kreeg van AppleCare te horen dat er in macOS Sierra inderdaad geen mogelijkheid voor automatisch verbinden meer is en inloggegevens altijd bevestigd moeten worden. Dit antwoord op Apple’s supportwebsite lijkt dat te onderschrijven.

De technische verklaring zou zijn dat onder macOS Sierra alleen de root-gebruiker genoeg rechten heeft om de systeemmap ‘Volumes’ te wijzigen en gebruikers hier niet langer in kunnen schrijven. Juist in deze map worden netwerkverbindingen opgeslagen. Heb je een NAS of ander netwerkapparaat voor bijvoorbeeld automatische backups? Check dan zeker of alles nog functioneert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Automatische netwerkverbinding niet mogelijk in macOS Sierra
Sluiten