Apple Watch mag zich bewijzen in restaurant

Met de lancering van de Apple Watch 2 vorige maand, richt Apple zich meer dan ooit op sporten en gezondheid. Een restaurant in New York ziet een hele andere functie voor de Apple Watch en gaat zijn wijnkelners en floor managers van de Watch voorzien.

Het gaat om het Union Square Café in New York. Het dertig jaar oude etablissement opent binnenkort zijn deuren na een modernisering en gaat de Apple Watch inzetten om de bediening soepeler te laten verlopen.

iPad en Apple Watch

Maureen Cushing, verantwoordelijk voor het experiment, zegt tegen Eater dat obers geen Apple Watch krijgen: “Alleen floor managers en wijnkelners krijgen een Apple Watch, zodat obers zich op de gasten kunnen focussen en niet afgeleid worden door notificaties op hun pols.” Floor managers krijgen bijvoorbeeld een alert wanneer een VIP wordt verwacht of een tafel langer dan gebruikelijk op een bestelling moet wachten. Wijnkelners krijgen via de bediening direct bestellingen door en kunnen zo snel de juiste fles naar een tafel brengen.

Exterieur van het Union Square Café in New York.

Het systeem is gemaakt door de startup Resy en bestaat uit een iPad voor de backoffice en Point of Sale, deze communiceert met de Apple Watches. De app die gebruikt wordt heet ResyOS en moet in de toekomst ook feedback op een Uber-achtige manier gaan verzamelen en reserveringen via SMS en apps aan kunnen nemen. Vooralsnog dient Apple Watch één achterliggend doel: “Het belangrijkste is dat de technologie operationele hiccups gaat wegnemen,” zegt de manager.

ResyOS op de iPad die als POS-systeem dient. (klik/tap voor groter)
Reageer op artikel:
Apple Watch mag zich bewijzen in restaurant
Sluiten