Nieuw op Apple TV: IKEA en Silent Age

3 reacties

Winkelen en avontuur. In de tvOS App Store zijn twee nieuwe apps die de moeite waard zijn verschenen. IKEA heeft zijn catalogus naar de Apple TV gebracht en studio House on Fire brengt zijn succesvolle game The Silent Age naar het grote scherm.

IKEA is het eerste grote Europese warenhuis dat een catalogus voor de Apple TV uitbrengt. In de VS hebben al verschillende winkels dit gedaan, maar het Zweedse warenhuis heeft de Europese primeur.

IKEA: even wennen aan navigatie

Hoewel de navigatie met de Apple TV Remote een beetje wennen is, bieden de Zweden een mooi concept. De IKEA-app opent met een simpel menu waar je een afdeling kiest. De app toont telkens een voorbeeldopstelling met een aantal knoppen. Het is niet meteen duidelijk wat die doen, maar als je het eenmaal door hebt is het simpel.

De Plus-knop laat animaties zien, de knop met stapel documenten toont extra content zoals video en het meubel-icoon bekijk je de producten en prijzen van de opstelling.

Screen Shot 2016-10-12 at 16.10.43
Hoofdmenu van de IKEA-app – Klik/tap voor groter.
Screen Shot 2016-10-12 at 16.27.02
Voorbeeldopstelling met keuzemenu – Klik/tap voor groter.
Screen Shot 2016-10-12 at 16.27.20
Detailweergave meubels uit opstelling – Klik/tap voor groter.

The Silent Age: opnieuw betalen

Point-and-click adventure ‘The Silent Age’ is er nu ook voor de Apple TV. Je kruipt in de huid van Joe Average, een schoonmaker die op veel minder gebruikelijke plaatsen in gebouwen komt. Je komt voor diverse puzzels te staan die je oplost door objecten te verzamelen, maar soms ook door te tijdreizen. Iedere deur kan een verrassende wending hebben, zoals een tijdmachine. En er zijn een boel deuren in het spel.

De ontwikkelaar heeft besloten de game opnieuw voor tvOS uit te brengen en niet als extensie van de iOS-versie vrij te geven. Daarom moet je het spel afzonderlijk voor een prijs van € 4,99 kopen. Omdat het een echte point-and-click game is, gaat spelen met de Apple TV Remote goed. De graphics en muziek zijn uitstekend uitgevoerd.

Screen Shot 2016-10-12 at 16.45.30
Klik/tap voor groter.
Screen Shot 2016-10-12 at 16.45.39
Klik/tap voor groter.
Screen Shot 2016-10-12 at 16.45.43
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik snap het maar ik vind het altijd zuur om dubbel te moeten betalen.

 • Profielfoto
  Spam

  Ja en dat te bedenken dat je voor deel 2 ook nog eens extra moest dokken. Flinke naaierij hoor

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Ja en dat te bedenken dat je voor deel 2 ook nog eens extra moest dokken. Flinke naaierij hoor

  Ben ik met je eens, maar ik heb van de ontwikkelaar begrepen dat deel 2 hoogstwaarschijnlijk wél universeel wordt, voor iPhone, iPad en Apple TV..