Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 18 oktober 2016

‘Apple onthult 27 oktober nieuwe Macs’

Dit jaar kun je nieuwe Macs onder de kerstboom verwachten! Althans dat zegt het doorgaans zeer betrouwbare re/code vanavond op basis van bronnen dicht bij het vuur. Donderdagavond 27 oktober organiseert Apple een persevenement in Cupertino.

Na een lange periode zonder nieuwe Macs en de introductie van macOS Sierra zonder nieuwe hardware om er optimaal gebruik van te maken, komt de aankondiging zeker niet als een verrassing.

De enige Mac die dit jaar is geüpdate is de 12-inch MacBook, die op 19 april een iets snellere processor en een nieuw roze kleurtje kreeg. De nieuwste iMac is meer dan een jaar oud, de retina MacBook Pro en MacBook Air zijn al weer 1,5  jaar op de markt, de Mac mini 2 jaar, Mac Pro zelfs bijna 3 jaar en over het Cinema Display zwijgen we maar even…

Je zou bijna denken dat Apple met al het telefoongeweld de computers een beetje uit het oog is verloren, maar feit is dat de tijd van hele snelle ontwikkeling achter ons ligt, waardoor weinig mensen zullen klagen over te weinig power in hun van SSD voorziene werkpaarden.

Toch hopen we dat Apple op 27 oktober opnieuw de lat gaat verhogen en het gewicht gaat verlagen, maar het wachten is natuurlijk op de bevestiging uit Cupertino. Er is nog niets bekend of er ook nieuwe iPads aangekondigd gaan worden.

Reageer op artikel:
‘Apple onthult 27 oktober nieuwe Macs’
Sluiten