Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 oktober 2016

Apple Pay start in Japan, volgende halte: Duitsland?

De uitrol van Apple Pay gaat dit jaar voort­varend. De betaaldienst is sinds vandaag live in Japan en werkt daar ook met Suica, het betalingssysteem gebruikt in het openbaar vervoer in het land. In Londen werkt Apple Pay al langere tijd als OV-chipkaart.

Naast de start in Japan nemen ook geruchten over Duitsland als volgende Apple Pay-land toe. Apple zette het land per ongeluk al op de kaart en er zijn meer hints naar een snelle uitrol bij onze Oosterburen.

In Japan alleen iPhone 7 of Apple Watch S2

Opvallend is dat Apple Pay in Japan alleen met de iPhone 7 en Apple Watch S2 werkt. Dit komt omdat Japan het FeliCa-systeem in plaats van NFC gebruikt. Dit systeem is door Sony gemaakt en wordt ook vaak in Singapore gebruikt. Vorig jaar werd er 46 miljard dollar uitgegeven via het FeliCa-systeem en het wordt voor meer dan 160 miljoen transacties per dag gebruikt.

Apple Pay had in Japan te maken met wat opstartproblemen. Kaarten werden niet herkend en veel metropassagiers konden hun iPhone of Apple Watch niet gebruiken om in te checken. Inmiddels zijn de problemen verholpen.

Apple Pay in de Japanse metro.

Duitsland

Na Frankrijk lijkt het erop dat ook Duitsland de beschikking over Apple Pay krijgt. De afgelopen dagen zijn diverse hints opgedoken. Zo meldde Apple op zijn website al korte tijd dat Duitsland tot de Apple Pay-landen behoorde. Nadat diverse Duitse blogs dit opmerkten, haalde de iPhone-maker de vermelding snel weg.

Inmiddels zijn er ook diverse documenten op de Duitse Apple Support-site verschenen die hinten naar de komst van Apple Pay. De Nederlandse site bevat deze documenten nog niet.

Apple zette Duitsland alvast op de Apple Pay-kaart (nu ongedaan gemaak).

Apple houdt op donderdag 27 oktober een evenement, een mooie gelegenheid om naast nieuwe MacBooks ook de volgende landen die Apple Pay krijgen aan te kondigen. Wij hopen natuurlijk -net als jij- op een spoedige komst naar Nederland.

Reageer op artikel:
Apple Pay start in Japan, volgende halte: Duitsland?
Sluiten