Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 oktober 2016

Apple opent tweede R&D-centrum in China

Apple zal een tweede R&D-centrum in China, Shenzhen openen. Dat heeft Tim Cook bekend gemaakt in een gesprek met persdienst Reuters. Deze aankondiging volgt op een soortgelijk initiatief dat is augustus van vorig jaar in gang werd gezet.

Apple heeft al een centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Beijing, waar 500 mensen werken. Er zijn geen cijfers gegeven over de grootte van het centrum in Shenzhen, waarvan de opening in 2017 zal plaatsvinden.

“Onze R&D-centra in Shenzhen en Beijing zijn gericht op het versterken van de relaties met partners en lokale universiteiten, terwijl we ook proberen om talent in het hele land te stimuleren”, aldus een woordvoerder van Apple.

Shenzhen is een van de steden waar Foxconn werkt, het is ook een manier voor Apple om dichter bij zijn belangrijkste onderaannemer te zijn.

Reageer op artikel:
Apple opent tweede R&D-centrum in China
Sluiten