Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 oktober 2016

Onofficiële remixen nu ook op Apple Music en Spotify

Apple Music en Spotify zijn begonnen met het aanbieden van onofficiële remixen van nummers. Daarmee vissen de twee streaming­diensten in de vijver van SoundCloud, waar altijd een groot aantal onofficiële remixen en mashups te vinden waren.

De DJ Jazzy Jeff Remix van Anderson .Paak – Room in Here is de eerste remix die op Apple Music en Spotify te beluisteren is. Binnenkort volgen ook DJ Sets, dat zijn langere mixen met meerdere nummers.

Rechten nu goed geregeld

Platenmaatschappijen zijn doorgaans niet zo dol op onofficiële remixen die niet onder hun eigen label worden uitgebracht, omdat er geen royalty’s afgedragen worden. Apple Music en Spotify werken nu samen met Dubset Media dat individuele stukken van een remix kan identificeren en zorgt voor de afdracht van royalty’s aan rechthebbenden. Door deze overeenkomst kunnen Apple en Spotify remixen aanbieden én de labels tevreden houden.

Klik/tap voor groter.

Volgens Dubset luisteren ongeveer 700 miljoen mensen per maand naar onofficiële remixen. Tot nu toe voornamelijk op SoundCloud, maar nu ook bij de twee reuzen van de muziekstreaming. Spotify heeft naar verluidt plannen om SoundCloud over te nemen, wij suggereerden eerder dat dit een strategische zet van de Zweedste streamingdienst is. (lees: Overname SoundCloud kan voor Spotify gunstig uitpakken)

(Bron: TechCrunch)

Reageer op artikel:
Onofficiële remixen nu ook op Apple Music en Spotify
Sluiten