Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 oktober 2016

‘Apple komt met TV-gids voor streaming­diensten’ (update: zonder Netflix)

Dat er tijdens het Apple-event donderdag nieuwe MacBooks aangekondigd worden, staat wel vast. Nieuws over de Apple TV komt echter als verrassing. Apple zou tijdens zijn ‘Hello Again’ event een nieuwe app met werknaam The Watch List lanceren.

De app biedt volgens USA Today een universeel overzicht van content op alle streamingdiensten en doet ook aanbevelingen. Apple heeft voor Siri al toegang tot de catalogus van veel diensten.

(Update: Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Re/Code wil Netflix vooralsnog niet aan de gids meewerken…)

Het promoten van nieuwe programma’s en series is anno 2016 voor producten niet zo gemakkelijk meer. Vroeger kon een nieuw format tussen twee populaire programma’s geprogrammeerd worden, maar tegenwoordig kijken we steeds meer on-demand. Apple zou met een pro-actieve en universele gids zowel consumenten als producenten een plezier doen.

Klik/tap voor groter.

Of de app in Nederland gaat werken, is de vraag. In de VS kwam Apple met ‘Single Sign On’ voor de Apple TV. Daarmee krijgen Apple TV-bezitters na één keer inloggen met de gegevens van hun kabelprovider toegang tot alle zenders en content die voor abonnees beschikbaar is. In Nederland is iets vergelijkbaars nog niet mogelijk. Het Apple-event begint donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Reageer op artikel:
‘Apple komt met TV-gids voor streaming­diensten’ (update: zonder Netflix)
Sluiten