‘Apple komt met TV-gids voor streaming­diensten’ (update: zonder Netflix)

8 reacties

Dat er tijdens het Apple-event donderdag nieuwe MacBooks aangekondigd worden, staat wel vast. Nieuws over de Apple TV komt echter als verrassing. Apple zou tijdens zijn ‘Hello Again’ event een nieuwe app met werknaam The Watch List lanceren.

De app biedt volgens USA Today een universeel overzicht van content op alle streamingdiensten en doet ook aanbevelingen. Apple heeft voor Siri al toegang tot de catalogus van veel diensten.

(Update: Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Re/Code wil Netflix vooralsnog niet aan de gids meewerken…)

Het promoten van nieuwe programma’s en series is anno 2016 voor producten niet zo gemakkelijk meer. Vroeger kon een nieuw format tussen twee populaire programma’s geprogrammeerd worden, maar tegenwoordig kijken we steeds meer on-demand. Apple zou met een pro-actieve en universele gids zowel consumenten als producenten een plezier doen.

appletv-siri-003
Klik/tap voor groter.

Of de app in Nederland gaat werken, is de vraag. In de VS kwam Apple met ‘Single Sign On’ voor de Apple TV. Daarmee krijgen Apple TV-bezitters na één keer inloggen met de gegevens van hun kabelprovider toegang tot alle zenders en content die voor abonnees beschikbaar is. In Nederland is iets vergelijkbaars nog niet mogelijk. Het Apple-event begint donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Robinnap

  Hopelijk komt apple in 2017 ook met de mogelijkheid om alle films in de store te zien voor een vast bedrag per maand (zoals Netflix) zou ook wel vet zijn als je bijvoorbeeld voor €15 per maand Apple Movies & Apple Music kan gebruiken.

 • Profielfoto
  arno1975

  Zou ook mooi zij als zoiets naar Nederland komt. Maar KPN heeft nog nieteens een Apple TV app… is gewoon belachelijk natuurlijk, na een jaar nog niet eens een fatsoenlijke app kunnen of willen bouwen

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik zou echt wel een euro of 10 ervoor over hebben om al mijn videodiensten & accounts in één overzicht te kunnen hebben. Vanuit daar dan materiaal afspelen, i.p.v. iedere app afzoeken. Nu kijk ik een deel via Netflix, een deel via Plex en een deel moet ik m’n TV over switchen naar de mediabox van KPN om daar opnames op terug te kijken.

  Oké, dat laatste zal niet worden samengevoegd in de totaaloplossing, maar Netflix, iTunes HBO, Knippr(?) en zelfs eventueel YouTube zou goud zijn.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Vilscon 3 uur geleden

  Oké, dat laatste zal niet worden samengevoegd in de totaaloplossing, maar Netflix, iTunes HBO, Knippr(?) en zelfs eventueel YouTube zou goud zijn.

  KNIPPR heeft toch gewoon een Apple TV app? Dan heb je toch alles op Apple TV? ik zet nooit meer mijn TV op iets anders. Kan zelfs de TV uitschakelen door de TV knop op de TV remote 5 sec in te drukken.

 • Profielfoto
  Fransjr

  Over 5 dagen gaat http://www.film.nl live. Dat is een site waarmee je te weten kunt komen via welke platforms je een bepaalde film of serie kunt zien.

 • Profielfoto
  Roko

  @arno1975 : Een iTV app is een eitje, maar KPN is niet de content owner, als ze een iTV app willen uitbrengen voor b.v. Apple TV of Xbox One dan moeten ze eerst onderhandelen met all content owners omdat die daar expliciet toestemming voor moeten geven. KPN heeft ooit een iTV app voor Xbox 360 gehad, maar deze is nooit verder ontwikkeld en allang niet meer beschikbaar.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik vind het een mooi streven maar het valt of staat met de medewerking van de content providers. Als die niet meewerken dan is het gedoemd te mislukken.

 • Profielfoto
  Jurr

  Tsja. Als netflix hieraan meewerkt, raken ze natuurlijk de hele controle kwijt over de content die ze de kijker willen aanbieden (oa netflix originals). Ik denk dat 9 van de 10 mensen toch afgaan op wat netflix hen aanraadt, in plaats van dat men werkelijk zoekt naar een bepaalde film/serie.