Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2016
Leestijd: 2 minuten

Apple komt met nieuwe TV-app voor Apple TV, iPhone en iPad

Apple introduceert een nieuwe app met de simpele naam TV. De app moet alle content van verschillende streaming­diensten samenbrengen en dient als centrale plaats voor het bekijken en ontdekken van films en series van verschillende diensten.

De TV-app is geschikt voor Apple TV en iOS en houdt alle content synchroon. Je kunt beginnen met kijken op het ene apparaat en op het andere verder kijken. De app is vanaf december alleen in de VS beschikbaar.

Hoofdscherm: Watch Now

In het hoofdscherm, genaamd ‘Watch Now’ zijn alle films uit iTunes en streaming-apps die je kijkt te vinden. Vanuit hier kies je met de functies ‘Up Next’ of ‘Recommended’ de serie of film kiezen die je wil bekijken.

Het Watch Now-scherm is het hoofdscherm.

Up Next

Series en films die je volgt, verschijnen in Up Next. Apple houdt rekening met de volgorde waarin je de series waarschijnlijk wil zien. Als je bijvoorbeeld een aflevering van House of Cards hebt bekeken, komt de volgende automatisch aan het begin van de ‘Up Next’-wachtrij te staan. Hier komen ook nieuwe afleveringen te staan zodra ze beschikbaar zijn.

Recommended

In dit scherm is een aanbod van uitgelichte en trending series en films te ontdekken. Apple heeft een gecureerde selectie van verschillende genres zoals ‘Kids’, ‘Sci-fi’ en ‘Comedy’. Zo is er altijd iets te kijken.

Klik/tap voor groter.

Library en Store

Via de TV-app heeft de gebruiker toegang tot alle films en series die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes. Gebruikers die op zoek zijn naar iets nieuws, kunnen rondkijken in de Store. Daar vinden ze fantastische nieuwe content van verschillende videoservices die ze nog niet hebben gedownload of waar ze nog geen abonnement op hebben, en de nieuwste releases van iTunes.

De nieuwe TV-app is vanaf december in de VS beschikbaar. Wanneer andere landen ondersteund worden, is nog niet bekend.  De app werkt samen met de single-sign-on-functie die betaalkanalen van kabelproviders aanbieden. In Nederland is iets dergelijks nog niet beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple komt met nieuwe TV-app voor Apple TV, iPhone en iPad
Sluiten