Apple komt met nieuwe TV-app voor Apple TV, iPhone en iPad

14 reacties

Apple introduceert een nieuwe app met de simpele naam TV. De app moet alle content van verschillende streaming­diensten samenbrengen en dient als centrale plaats voor het bekijken en ontdekken van films en series van verschillende diensten.

De TV-app is geschikt voor Apple TV en iOS en houdt alle content synchroon. Je kunt beginnen met kijken op het ene apparaat en op het andere verder kijken. De app is vanaf december alleen in de VS beschikbaar.

Hoofdscherm: Watch Now

In het hoofdscherm, genaamd ‘Watch Now’ zijn alle films uit iTunes en streaming-apps die je kijkt te vinden. Vanuit hier kies je met de functies ‘Up Next’ of ‘Recommended’ de serie of film kiezen die je wil bekijken.

event-200
Het Watch Now-scherm is het hoofdscherm.

Up Next

Series en films die je volgt, verschijnen in Up Next. Apple houdt rekening met de volgorde waarin je de series waarschijnlijk wil zien. Als je bijvoorbeeld een aflevering van House of Cards hebt bekeken, komt de volgende automatisch aan het begin van de ‘Up Next’-wachtrij te staan. Hier komen ook nieuwe afleveringen te staan zodra ze beschikbaar zijn.

Recommended

In dit scherm is een aanbod van uitgelichte en trending series en films te ontdekken. Apple heeft een gecureerde selectie van verschillende genres zoals ‘Kids’, ‘Sci-fi’ en ‘Comedy’. Zo is er altijd iets te kijken.

event-213
Klik/tap voor groter.

Library en Store

Via de TV-app heeft de gebruiker toegang tot alle films en series die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes. Gebruikers die op zoek zijn naar iets nieuws, kunnen rondkijken in de Store. Daar vinden ze fantastische nieuwe content van verschillende videoservices die ze nog niet hebben gedownload of waar ze nog geen abonnement op hebben, en de nieuwste releases van iTunes.
tv-app-001
De nieuwe TV-app is vanaf december in de VS beschikbaar. Wanneer andere landen ondersteund worden, is nog niet bekend.  De app werkt samen met de single-sign-on-functie die betaalkanalen van kabelproviders aanbieden. In Nederland is iets dergelijks nog niet beschikbaar.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  fixar

  Daar gaan we veel lol aan beleven in 2018….;)

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @fixar, soms vind ik het zó jammer dat ik niet in Amerika geboren ben… maar ik kan ze ook niet kwalijk nemen dat ze het hier pas later kunnen uitbrengen… daar gaat heel Infinite Loop ermee slapen en opstaan, logisch dat ze bij ons niet zomaar de beste series enz kunnen voorschotelen.

 • Profielfoto
  html-junky

  Het is leuk, alle on-demand programma’s van alle zenders op dezelfde plek inplaats verspreid over meerdere plekken. Jammer dat het niet in nederland is, denk dat ze dat ook nooit voorelkaar zullen krijgen hier, hbo op ziggo is al een probleem in nederland…

 • Profielfoto
  Pietje Puk

  Dat gaan we in NL nooit krijgen.

 • Profielfoto
  Licko

  Geen Netflix.

 • Profielfoto
  Needler

  Dat was het? Een nieuwe MacBook en een app? Whut?!?!

  Hello Again!!

 • Profielfoto
  wimbers

  Liberty global, kijken jullie mee??

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Unified experience maar netflix en Amazon ontbreken.
  Daarnaast, net als universal search, zie je overal de veel te dure iTunes library. Vertroebeling dus.

  Hello again, Het enige Pro deze avond was de prijs. Jezus Christus. Maar liefst 3000 euro voor een 15″ laptop #wtf

 • Profielfoto
  Oliveanus

  @iAmRenzo
  En jij denkt dat ze vanuit de hemel daar iets aan gaan doen?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Gaap.

 • Profielfoto
  Oliveanus

  Ik zou niet weten wat we in Nederland met ‘TV’ moeten. Toch niet voor die drie onbenullige zendertjes. Verder kijk je toch van alles via de kabel?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zie het nut nog niet zo. Het idee is prima, maar ik geloof nooit dat alles erin zit. En ‘toegang tot alle films en series die je via iTunes hebt aangeschaft..’
  Wie doet dat? Ik heb nog nooit een film via iTunes aangeschaft. Ik heb een paar honderd kanalen op mijn tv, waarvan ik een stuk of 30 regelmatig bekijk. Ik heb een gratis Ziggo Horizon box bij mijn snel internet abonnement, met uitstekende interface, waarmee ik alles kan terugkijken, duizend films gratis kan bekijken en een groot aantal nieuwe films tegen betaling kan bekijken. Erg makkelijk; automatisch afgerekend via m’n Ziggo rekening. En verder heb ik Netflixaccount, dat ik met een groep mensen bekijk en waar de allerbeste series op staan die ik kijk. Plus een groot aantal films. Wat mis ik dan nog? Ik zou het niet weten.

  @Nummer 38: Ik ben juist heel erg blij dat ik niet in Amerika geboren ben… Wát een land.. Het zou wel fijn zijn als Apple zich een keer realiseert dat ze niet voortdurend dingen moeten uitbrengen die vervolgens jarenlang alleen in Amerika te gebruiken zijn, voordat je er ergens anders iets mee kunt.

  @IAmRenzo Ik ben het met Oliveanus eens en denk niet dat Jezus Christus zich bemoeit met TV’s of TV apps.

 • Profielfoto
  puccini

  Het tijdperk Apple is m.i. aan het einde te geraken met zulke prijzen !
  En als de prijzen van de nieuwe iMac’s ook zo bespottelijk duur worden helemaal !