Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2016

Apple Campus 2 opent later dan gepland

Over vertragingen gesproken. Niet alleen de AirPods, maar ook het nieuwe hoofdkantoor van Apple loopt vertraging op. Op de website van de gemeente Cupertino is te zien dat het mega-project niet in januari, maar het tweede kwartaal van 2017 af is.

De Apple Campus 2 wordt door zijn donutvormige hoofdkantoor ook wel de UFO-campus genoemd. Er gaan zo’n 14.000 mensen werken, bezoekers zijn welkom en er komt een theater voor productaankondigingen.

Groen zorgt voor vertraging

De gemeente Cupertino, waar Apple’s thuisbasis gelegen is, informeert zijn bewoners regelmatig over de voortgang. In de nieuwste planning staat dat het constructiewerk begin 2017 klaar zal zijn, maar dat de bebossing voor een extra kwartaal werk zorgt.  De campus bevat meer groen dan gebouwen. Op de 71 hectares (ongeveer de oppvervlakte van de Efteling) komen veel bomen die van oudsher in de omgeving groeien, zoals eiken en fruitbomen.

Het bezoekerscentrum met uitzicht op het circulaire hoofdgebouw.

Nederlands tintje

De nieuwe Apple Campus bevat ook en Nederlands tintje. Het Nederlandse Arko maakt tafels voor in de bedrijfskantine en heeft ook een compleet nieuwe tafel voor de open werkplekken op de campus gemaakt. Deze heet ‘Pod Island’ en wordt in Winterswijk geproduceerd.

Reageer op artikel:
Apple Campus 2 opent later dan gepland
Sluiten