Apple Campus 2 opent later dan gepland

6 reacties

Over vertragingen gesproken. Niet alleen de AirPods, maar ook het nieuwe hoofdkantoor van Apple loopt vertraging op. Op de website van de gemeente Cupertino is te zien dat het mega-project niet in januari, maar het tweede kwartaal van 2017 af is.

De Apple Campus 2 wordt door zijn donutvormige hoofdkantoor ook wel de UFO-campus genoemd. Er gaan zo’n 14.000 mensen werken, bezoekers zijn welkom en er komt een theater voor productaankondigingen.

Groen zorgt voor vertraging

De gemeente Cupertino, waar Apple’s thuisbasis gelegen is, informeert zijn bewoners regelmatig over de voortgang. In de nieuwste planning staat dat het constructiewerk begin 2017 klaar zal zijn, maar dat de bebossing voor een extra kwartaal werk zorgt.  De campus bevat meer groen dan gebouwen. Op de 71 hectares (ongeveer de oppvervlakte van de Efteling) komen veel bomen die van oudsher in de omgeving groeien, zoals eiken en fruitbomen.

campus-bezoekers-bomen
Het bezoekerscentrum met uitzicht op het circulaire hoofdgebouw.

Nederlands tintje

De nieuwe Apple Campus bevat ook en Nederlands tintje. Het Nederlandse Arko maakt tafels voor in de bedrijfskantine en heeft ook een compleet nieuwe tafel voor de open werkplekken op de campus gemaakt. Deze heet ‘Pod Island’ en wordt in Winterswijk geproduceerd.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Leuke kleine toevoeging op het artikel omtrent het gedeelte ‘Arko’; naast het leveren van de tafels in de nieuw Apple Campus zijn zij op dit moment óók verantwoordelijk voor de display tafels in de huidige Apple Stores.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Lopen zo’n grote projecten niet altijd vertraging op?

 • Profielfoto
  SvS

  Ik wist het al van Arko, maar nogmaals, ik vind het geweldig dat er een Nederlands bedrijf erbij betrokken is. Top!! Prachtige tafels ook.

 • Profielfoto
  TimmiX

  Het Nederlandse bedrijf dat de bureaus maakt heet Arco, met een c.:)

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @SvS, als je kijkt naar het Duits bedrijf dat de talrijke grootst gebogen glazen panelen ter wereld mag afleveren zijn tafels voor de bedrijfskantine praktisch niets natuurlijk.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Is idd wel mooi dat Nederland toch een deel er van uitmaakt, maakt niet uit waar zij een toevoeging doen. Ze horen bij het totaal project, zonder hun was deze mooie kantine er niet. ( Niet dat Apple geen andere bedrijven gevonden zou hebben die dit willen doen natuurlijk). Maar ik wil maar aangeven dat ze erbij horen en dat vind ik mooi!

  Jammer dat België geen deel uitmaakt:-D Als Belg en Apple fanaat kijk ik dan ook erg op naar Nederland! Maar goed.

  Het was eigenlijk best te denken dat er vertraging ging oplopen, al had ik niet verwacht dat het persé aan de bebossing zou liggen. Ik dacht dat er meer tijd nodig was om echt het gebouw ook binnenin af te krijgen. Want daar is ook wel wat werk aan toch? Elektriciteit,buizen aanleggen en weet ik wat nog allemaal.

  Hoe dan ook, het is een prachtig gebouw:-)