YouTube Go: Nieuwe Google-app met offline modus

Door: Raymon Mens - 3 reacties

YouTube breidt zijn assortiment apps uit met YouTube Go. Een applicatie die het offline opslaan en delen van YouTube-video’s mogelijk maakt. Het kunnen downloaden van video’s om later te kijken is een veelgevraagde functie.

De app wordt de komende maanden geleidelijk uitgerold, maar de kans dat YouTube Go naar Europa komt is klein. De app richt zich op ontwikkelings­landen zoals India, waar mobiele data schaars is.

Zelf kwaliteit kiezen

YouTube Go kan video’s in verschillende kwaliteit downloaden en haalt sterk gecomprimeerde thumbnails en informatie over video’s op. Zo kunnen gebruikers toch alvast bladeren. Daarnaast is het mogelijk een preview van een video te bekijken, deze duurt 6 seconden en is ook sterk gecomprimeerd. Via een Wi-Fi-verbinding is het mogelijk om video tussen telefoons te verzenden.
youtube-go

Europa heeft pech

Google heeft de app gemaakt na onderzocht te hebben hoe technologie in onder andere India, Indonesië, Brazilië en China wordt gebruikt. De missie van de app is om ‘de volgende miljard gebruikers’ aan te spreken, schrijft Google isn een blogpost over de app.

Europese gebruikers die video’s offline willen downloaden, dienen een YouTube RED-abonnement voor een tientje per maand aan te schaffen. De betaaldienst is in de Benelux echter nog niet beschikbaar. Onze aanrader blijft dan ook YouTube-DL voor Mac, waarmee je ook direct van NPO en andere videosites kunt downloaden.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  recoiller

  Het zou al mooi zijn als hij in de US of Australische store komt..

 • Profielfoto
  Nummer 39

  Nou ik heb sinds de September 2013 event elke enkele video/commercial die Apple heeft uitgebracht op hun YouTube-kanaal gedownload in hoogste kwaliteit, dit bedraagt zo’n 35-40GB maar je hebt gelijk tientallen uren aan prachtig offline beeldmateriaal!

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Nou ik heb sinds de September 2013 event elke enkele video/commercial die Apple heeft uitgebracht op hun YouTube-kanaal gedownload in hoogste kwaliteit, dit bedraagt zo’n 35-40GB maar je hebt gelijk tientallen uren aan prachtig offline beeldmateriaal!

  Dus jij kijkt heel de dag reclames?